Pretraga

Taksist na pješačkom prijelazu pregazio dvije ženske osobe: 15-godišnja djevojčica preminula u bolnici

A- A+

Varaždinski taksist na označenom je pješačkom prijelazu pregazio dvije ženske osobe. Od zadobivenih je ozljeda jedna od njih, 15-godišnja djevojčica, preminula u Općoj bolnici Varaždin.

policija

Ilustracija: Pixabay

Varaždin je zavijen u crno. Nakon prometne nesreće u kojoj je taksist, na pješačkom prijelazu oborio dvije ženske osobe, jedna od njih, 15-godišnja djevojčica je preminula.

Nije se zaustavio na zebri

U petak navečer 52-godišnji taksist upravljao je taxi vozilom ulicom Zrinskih i Frankopana iz smjera Vidovskog trga u smjeru ulice Miroslava Krleže. Dolaskom do pješačkog prijelaza, izvijestila je varaždinska policija, nije se zaustavio kako bi propustio pješake.

Prednjim lijevim dijelom vozila naletio na dvije pješakinje u dobi od 15 i 43 godine. Pješakinje su od udara pale na kolnik, a na teren je odmah izašla policija i kole hitne pomoći.

Djevojčica preminula u bolnici

Ozlijeđene pješakinje su kolima hitne pomoći, izvijestila je Policijska uprava varaždinska, prevezene u Opću bolnicu Varaždin. Nažalost, u subotu, 10. prosinca, od posljedica zadobivenih ozljeda 15-godišnja djevojčica preminula je u bolnici.

Vozač je uhićen te će ga policija, po dovršetku kriminalističkog istraživanja, predati pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu za kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.