Pretraga

Preminula jedna od najboljih hrvatskih kvizašica: ‘Nema riječi kojima možemo opisati koliko će nedostajati’

A- A+

Preminula je Marijana Jakovašić, jedna od najboljih hrvatskih kvizašica. Nakon pobjede u Potjeri 2015. godine, Marijana se čvrsto postavila na domaću kvizašku scenu te je osvojile brojne medalje, kako pojedinačno, tako i u parovima te ekipno.

Preminula Marijana Jakovašić. Foto: Unsplash/Facebook

Nakon duge bolesti, preminula je Marijana Jakovašić, jedna od najboljih hrvatskih kvizašica koja je svoju slavu stekla nakon velike pobjede u Potjeri 2015. godine. Od nje su se na društvenim mrežama oprostili brojni kolege, a vijest o smrti objavio je i Hrvatski kviz savez.

– Marijana Jakovašić izgubila je danas, puno prerano, svoju višegodišnju životnu bitku. Nakon pobjede u Potjeri 2015. godine postala je integralni dio zagrebačke pubkvizaške scene, a nakon toga je na nacionalnoj razini osvajala medalje pojedinačno, u parovima i ekipno te se profilirala u ponajbolju kvizašicu Hrvatske, kažu iz Hrvatskog kviz saveza.

Valja napomenuti da je poznati lovac Dean Kotiga 2015. godine rekao da mu je jedna od najdražih emisija Potjere bila upravo ta u kojoj je Marijana pobijedila. U emisiji je, podsjetimo, osvojeno 250.000 kuna.

Tužnu vijest prenio je i Kviz petkom, na čije je kvizove Marijana često stizala sa svojom ekipom Vidim ose. Na kvizu je, ističu, redovito branila boje svoje ekipe te se isticala gotovo neograničenom načitanošću, informiranošću i bistrinom.

– Ni tijekom borbe s nepobjedivom bolešću nije ni trena posustala, uvijek je zračila pozitivom i dolazila petkom na kviz kad god je mogla. Nema riječi kojima možemo opisati koliko će nam nedostajati. Zbogom, Marijana, napisali su na Facebook stranici Kviz petkom.

Inače, Marijana je na ovogodišnjem Prvenstvu hrvatske u mješovitim parovima osovojila drugo mjesto zajedno s Draženom Nemetom. Više o tom prvenstvu koje je trajalo čak pet sati, pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap