Pretraga

U 43. godini nakon teške bolesti umrla omiljena nastavnica: ‘Uvik će mi ostat njene riči u glavi’

A- A+

Najbitnije mi je da iz ove škole izađete ko ljudi. ‘Riči’ su to po kojima će generacije učenike pamtiti Mirandu Eterović, omiljenu nastavnicu Klesarske škole Pučišća na Braču, koja je nakon teške bolesti preminula u 43. godini života. Ostavila je, čini se, trag na svakome koga je srela pa su se od nje dirljivim porukama uz učenike i kolege nastavnike oprostili i brojni mještani.

svijeća u mraku, fotografija preminule nastavnice mirande eterović

Miranda Eterović, nastavnica Klesarske škole Pučišća preminula je u 43. godini života
Foto: Unsplash | srednja.hr

U 43. godini nakon teške bolesti preminula je Miranda Eterović, nastavnica Klesarske škola Pučišća na otoku Braču. Završila je sociologiju i kroatologiju na Hrvatskim studijima, a u poznatoj bračkoj srednjoj školi predavala je Hrvatski jezik, Politiku i gospodarstvo i Etiku.

‘Pravednik umire, a svjetlost njegova ostaje’

Njeni su se kolege nastavnici iz Klesarske škole od omiljene nastavnice oprostili dirljivom porukom na društvenim mrežama. U nizu lijepih vijesti ostali su, kažu, zatečeni smrću njihove drage kolegice.

– Svojim je osmijehom i pozitivnom energijom nekoliko godina ispunjavala učionice, hodnike i zbornicu Klesarske škole, a ovom prilikom željeli bismo izraziti sućut njenoj obitelji uz obećanje o trajnoj uspomeni na njezin lik. Počivala u miru, draga kolegice, napisali su na društvenim mrežama.

Djelatnici škole izdali su i osmrtnicu za prerano preminulu kolegicu.

– Pravednik umire, a svjetlost njegova ostaje. Zauvijek zahvalni za svaki trenutak proveden s njom, izražavamo iskrenu sućut obitelji naše drage kolegice, stoji u osmrtnici koju su izdali kolege iz Klesarske škole.

‘Nojbitnije mi je da iz ove škole izojdete ko judi’

Prerano preminula nastavnica svoj je trag ostavila, čini se, na svakome koga je naišla pa tako i u svojoj lokalnoj zajednici. Tako su se na stranici Pučišća na društvenim mrežama s nekoliko riječi oprostili od nje.

– Život. Put od rođenja do smrti. A na tom putu brojni usponi i padovi. Cvijeće, drača i kamenje. Danas je svoje umorne oči sklopila ova mlada žena. Iza nje tisuću bitki, mučne borbe, patnja i bol. I jedno drago biće, cvijet na putu. Iza nje i ljubav i podrška onih koji je vole. Zaspala je s mirisima jutra. Umorna od kemoterapija, zračenja, putovanja i lutanja. Zaspala je da se odmori za najvažniju zadaću na onome svijetu, da bude anđeo svojem biću. Izgubili smo još jedno toplo stvorenje, napisali su na društvenim mrežama pa izrazili sućut obitelji preminule Mirande Eterović.

U komentarima ispod te objave od omiljene su se nastavnice oprostili i neki njeni bivši učenici, pa tako i jedan kojemu je Eterović bila razrednica dok je pohađao Klesarsku školu.

– Uvik će mi ostat njene riči u glovi: ‘nojbitnije mi je da iz ove škole izojdete ko judi’. I za tu misiju ste se doli do kraja. Razrednice hvala vam na svemu. Nauživajte se raja nebeskoga, napisao je.