Pretraga

Teen idoli nekad i danas

A- A+

Pedesetih i šezdesetih godina prošloga stoljeća scenom su vladale mlade rock zvijezde poput Elvisa i filmske zvijezde poput James Deana. Također je bio popularan i Paul Anka – kandaski pjevač, tekstopisac i glumac. Njegove su  pjesme danas malo znane, ali hitove poput

Tome svjedoče i nagli usponi raznih „

„Ajme, kako je sladak/zgodan/sexy!“, često se čuje među djevojčicama diljem svijeta. Uvijek postoji taj jedan nedodirljiv, savršen celebrity dečko koji mami uzdahe djevojaka. Kako je vrijeme prolazilo, oni su odrastali i mijenjali se, ali titulom teen zvijezde moći će se hvaliti i pod stare dane. Pa tko su onda ti fatalni momci koji su osvajali srca vaših majki ili baka? Krenimo na jedno oku ugodno putovanje kroz vrijeme.

Pedesetih i šezdesetih godina prošloga stoljeća scenom su vladale mlade rock zvijezde poput Elvisa i filmske zvijezde poput James Deana. Također je bio popularan i Paul Anka – kandaski pjevač, tekstopisac i glumac. Njegove su  pjesme danas malo znane, ali hitove poput , i pjevušile su djevojke tog vremena (neke to još i danas čine).

Teen idoli 70-ih bili su, među ostalima, Bobby Sherman i David Cassidy, oboje glumci i muzičari iz pop-rock žanra toga vremena. Neki od Bobbyjevih hitova bili su Easy Come, Easy Go i Julie Do Ya Love Me. David je mnogima uljepšao dane hitovima poput i. Sedamdesetih je karijeru kao teen idol počeo i Michael Jackson, no njega je život odveo putem superzvijezde.