Pretraga

Topla gesta za blagdane: Fakultet dječjoj kirurgiji darovao opremu vrijednu 70.000 kuna

A- A+

Bliže se Božić i Nova godina, a upravo je ovo predblagdansko razdoblje idealno za činjenje dobrih djela. Jedno takvo veliko učinili su i na Pomorskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci – Klinici za dječju kirurgiju KBC-a darovali su opremu vrijednu 70.000 kuna.

Pomorski fakultet Rijeka darovao je KBC-u opremu vrijednu 70.000 kuna|foto: Pomorski fakultet Rijeka

Nema ljepše geste za blagdane nego pomoći drugima. Znaju to i na Pomorskom fakultetu u Rijeci koji su ovih dana Klinici za dječju kirurgiju KBC-a Rijeka poklonili opremu vrijednu 70.000 kuna.

– Sredstva za nabavu četiriju novih vrhunskih optičkih kirurških lupa i jedne ergonomske sjedalice za rad u operacijskoj sali prikupljena su tijekom proljeća kad je provedena humanitarna akcija Pomorskog fakulteta u sklopu koje je 24. svibnja održan i humanitarni koncert u KC-u Gervais u Opatiji, priopćeno je s Pomorskog fakulteta.

Izdvojeni članak
EFOS je na pedijatriju KBC-a Osijek

Fakultet u humanitarnoj akciji skupio 150.000 kn: Kupili su bolničke uređaje za djecu, upravo su ih donirali

Vrijedan poklon Pomorskog primili su predstojnik Klinike za dječju kirurgiju Harry Nikolić i Ana Bosak Veršić. Pohvalili su humanitarnu notu darivanja u ovo blagdansko vrijeme i izrazivši nadu da će se suradnja s Pomorskim fakultetom nastaviti.

– Ispred Pomorskog fakulteta donaciju su predali dekanica Ana Perić Hadžić i bivši dekan Alen Jugović u čijem je mandatu započeta ova humanitarna akcija. Dekanica Perić Hadžić posebno se zahvalila Ministarstvu obrane koje je omogućilo nastup klape ‘Sv. Juraj’ HRM-a i Orkestra Hrvatske ratne mornarice na humanitarnom koncertu za Kliniku za dječju kirurgiju i izrazila je vjeru da će donirana oprema biti od pomoći u radu vrijednim dječjim kirurzima na Kantridi, stoji u priopćenju Pomorskog fakulteta.