Pretraga

Trećašima zamijenjena učiteljica, roditelji prosvjeduju: ‘Zamislite šok i plač djece, bila im je i majka i prijateljica’

A- A+

Roditelji učenika Osnovne škole Ivana Lovrića u Sinju prosvjedovali su zbog, kako navode, neopravdane rotacije učitelja razredne nastave. Učiteljica koja je predavala 3.b i 4.c razredu premještena je na 1. razred, a nezadovoljni roditelji tvrde kako je odluka traumatizirala njihovu djecu.

učionica škola nastava

Foto: Unsplash

Roditelji učenika OŠ Ivana Lovrića u Sinju su se na prvi dan škole okupili ispred škole i prosvjedovali zbog rotacije učitelja razredne nastave koju smatraju neutemeljenom. Navode kako je došlo do kršenja pedagoških standarda, a njihova djeca su doživjela šok i odbijaju ići u školu, prenosi Slobodna Dalmacija.

Učiteljica premještena

Roditelji su se dopisom javili Tomislavu Đonliću, županijskom pročelniku Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport u kojem su objasnili koliko su djeca bila vezana uz zamijenjenu učiteljicu.

– U utorak 23. kolovoza donesena je nerazumna odluka da se našoj djeci 11 dana prije početka školske godine, bez ijednog opravdanog razloga promijeni učiteljica koja je našu djecu vodila u prva dva razreda osnovne škole. Odlukom ravnatelja dosadašnja učiteljica naše djece  premještena je da vodi 1. razred dok je našoj djeci dodijeljena učiteljica koja je završila s jednom generacijom i 4. razredom. Zar ne bi bilo pedagoški, logično i normalno da je ta učiteljica povela novu generaciju i taj 1. razred a dosadašnja učiteljica naše djece koja je dvije godine svakodnevno odgajala našu djecu, učila ih svemu, bila im i učiteljica, i majka, i prijateljica, nastavila voditi našu djecu i njihov razred?, napisali su roditelji.

Izdvojeni članak
učenik piše u bilježnicu u razredu

Zagrebački učenici dobili građanski odgoj, Gong upozorava: ‘Nužno ga je osigurati na razini Hrvatske’

Šok i plač djece

Naveli su kako su za odluku saznali neslužbenim putem, a vijest se brzo proširila među učenicima koji su burno reagirali.

– Možete i sami zamisliti šok i plač djece koja ne mogu vjerovati i od kojih većina kaže da više ne želi ići u školu. Pitamo se samo tko će odgovarati za probleme sa devetogodišnjacima, kako psihološke, tako i probleme s učenjem i ponašanjem zbog ovako nerazumne i nepedagoške odluke. Napominjem, učiteljica nije tražila premještaj, a i sama je šokirana ovakvom odlukom! Čak su dvije učiteljice odmah otišle na bolovanje a jedna je aktivirala porodiljni dopust, navode dalje roditelji, prenosi Slobodna Dalmacija.

S ravnateljem Vrankom Perkovićem imali su i sastanak na kojem, kažu, nisu dobili zadovoljavajuće odgovore – rekao im je da kao ravnatelj ima pravo na takvu odluku i da je ona donesena zbog ustroja škole.