Pretraga

Još jedan grad najavio besplatan vrtić za oko tisuću djece: ‘Rasteretit ćemo budžet obitelji’

A- A+

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj najavio je da je Gradskom vijeću predao prijedlog da, od 1. studenog ove godine, dva gradska vrtića budu besplatna za svu djecu. Ovom mjerom gradonačelnik želi rasteretiti budžet sinjskih obitelji, a djeci pružiti najbolje uvijete za rast i razvoj. Ako vijeće usvoji ovaj prijedlog, vrtić bi bio besplatan za oko tisuću djece.

Sinj

Sinj | foto: Canva

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj poslao je Gradskom vijeću prijedlog da vrtić i jaslice za svu djecu, koja idu u vrtiće u vlasništvu Grada Sinja, budu besplatni. Vrtići o kojima je riječ su Bili cvitak i Blagovijest i ova odluka bi trebala stupiti na snagu od 1. studenog ove godine.

Kako piše u priopćenju, ovaj prijedlog rezultat je nove demografske mjere kojom je cilj rasteretiti budžet sinjskih obitelji, a djeci pružiti najbolje uvjete za rast i razvoj.

– Kao gradonačelnik napravit ću sve da svako naše dijete od samog rođenja ima najbolje moguće uvjete za rast i razvoj,  svakodnevno stvaramo preduvjete za doseljavanje mladih obitelji, a postojećim ćemo pružiti dodatnu sigurnost za bolji život u Sinju, rekao je gradonačelnik.

Izdvojeni članak
Kuharice u školskoj kuhinji pripremaju obrok za učenike

Veliki hrvatski grad planira graditi centralnu kuhinju koja će pripremati obroke za sve škole i vrtiće

Rekao je i da je svjestan da će ovom odlukom vrtić biti besplatan za oko tisuću djece i da to iziskuje velika sredstva, ali da ne želi raditi kompromise kada je u pitanju financijska stabilnost sinjskih obitelji.

– Od početka mandata donio sam niz demografskih i socijalnih mjera za naše obitelji, a posebno djecu, učenike i studente. Prisjetimo se kako je na početku mandata gradski vrtić Bili cvitak imao 29 skupina, a danas ih je 43, kada sam preuzeo odgovornost za grad bilo je upisano 603, a danas  je 911 djece koja pohađaju vrtić, rekao je gradonačelnik Bulj.

Ispričao je i kako se i u naseljima oko Sinja grade novi vrtići te da se povisuje i naknada za roditelje čija djeca nisu mogla biti upisana u vrtić. Ta je naknada prije iznosila 1.000 kuna, a sada će biti 150 eura.

Osim Sinja, besplatne vrtiće uveo je i Grad Ploče, a od rujna 2024. godine to će napraviti i Velika Gorica.