Pretraga

Tu nema ljubavi: Iz uprave Sveučilišta u Zagrebu javno poručili vodstvu MZO-a da ‘srećom, neće još dugo’

A- A+

Nakon današnjeg prosvjeda Sindikata hrvatskih učitelja zbog zastoja u pregovorima oko granskog kolektivnog ugovora, ministrica Blaženka Divjak i dio njenog tima na društvenim su se mrežama pohvalili kako među prosvjednicima zapravo imaju veliku podršku za reformu obrazovanja. Objavu ministrice podijelio je i njen državni tajnik Tome Antičić, a u komentaru mu je, dosta neočekivano, odgovorio prorektor Sveučilišta u Zagrebu Miljenko Šimpraga.

Foto: Ivan Klindić|www.ivanklindic.info / srednja.hr

Nakon prosvjeda Sindikata hrvatskih učitelja, na kojem se i obratila prosvjednicima, ministrica Blaženka Divjak na Facebooku je napisala kako je danas izašla pred učitelje ispred Ministarstva demantirati sindikalne vođe o monologu Ministarstva. Kako je napisala, u posljednja 3 mjeseca, vodilo se 15 različitih sastanaka vezanih za pregovore, a posljednji koji se vodio baš jučer trajao je tri sata. Dodala je i kako MZO od prosvjednika zapravo ima veliku potporu za provedbu obrazovne reforme. 

Njen je status na svom Facebook profilu podijelio i državni tajnik Tome Antičić. Napisao je da se MZO ne skriva.

– Intenzivno razgovaramo sa učiteljima, posebno sa onima koji shvaćaju da su promjene i reforme nužne, i njihovi inputi su nam jako jako korisni. Tako da, da, itekako demantiramo sindikalne vođe – strah od reformi je tu očito velik. A bez reformi u školstvu RH nema budućnosti, napisao je Antičić.

U komentaru mu je jednom neočekivanom rečenicom odgovorio Miljenko Šimpraga, prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu.

– Srećom po sve nas u sustavu nećete još dugo, otvoreno je napisao Šimpraga.

Screenshot FB: Prepiska Tome Antičića i Miljenka Šimprage

Na taj komentar, Antičić mu je sarkastično odgovorio da je lijepo imati podršku za reforme.

Screenshot FB: Prepiska Tome Antičića i Miljenka Šimprage

Tako je jedan od najbližih suradnika rektora Sveučilišta u Zagrebu prilično samouvjereno poručio jednom od najbližih suradnika ministrice obrazovanja kako je, iz njemu poznatih razloga, jasno da trenutno vodstvo MZO-a ‘srećom neće još dugo’. Čini se kako je prorektor za komunikacije na zanimljivom izvoru informacija te da mu je poznato nešto što javnosti nije.

Ili se možda malo šalio…iz našeg iskustva, prorektor Šimpraga je i vrsni vicmaher!