Pretraga

U dvjema nesrećama stradali maloljetnici: Jedan pao s bicikla, drugi vozio auto i sletio s ceste

A- A+

Dva su djeteta ozlijeđena u dvjema prometnim nesrećama u Varaždinskoj županiji. Prva nesreća u Sračincu uključuje 13-godišnjeg dječaka koji je upravljao biciklom bez kacige koji je udario u stup i pao na kolnik, ozlijedivši se. U drugoj nesreći, 14-godišnji vozač automobila u Donjem Vratnu izgubio je kontrolu, sudario se s prometnim znakom, napustio mjesto nesreće, a kasnije još i sletio s ceste.

policija

Policija | foto: M. Gelenčir , srednja.hr

U ponedjeljak, 27. studenog, dogodile su se dvije prometne nesreće u Varaždinskoj županiji, u kojima su ozlijeđena dva djeteta. Jedan ima 13, a drugi 14 godina, a oba su trenutno u bolnici.

Vozio bicikl bez zaštitne kacige

Prva nesreća dogodila se oko 16.55 sati u Dravskoj ulici u Sračincu, nedaleko Varaždina, gdje je 13-godišnji dječak upravljao biciklom nogostupom bez zaštitne kacige. Prilikom vožnje, dječak nije držao bočni razmak prilikom obilaženja betonskog stupa i javne rasvjete te je desnom ručicom upravljača udario u stup, izgubio kontrolu nad upravljačem te pao na kolnik.

Dječak je prilikom pada ozlijeđen te mu je pružena medicinska pomoć u Općoj bolnici Varaždin. Tamo će mu se ozljede naknadno okvalificirati.

Izdvojeni članak
policijski automobil

Prometna nesreća kod Učeničkog doma, sudar skrivio 16-godišnjak: Troje je ozlijeđenih

14-godišnjak upravljao automobilom

Druga nesreća dogodila se istog dana oko 21.20 sati u Donjem Vratnu, gdje je 14-godišnji dječak, koji još nije imao pravo upravljati vozilom, upravljao osobnim automobilom. Brzina neprikladna za uvjete ceste rezultirala je gubitkom kontrole i sudarom s metalnim nosačem prometnog znaka.

Nakon nesreće, mladi vozač je napustio mjesto događaja bez ostavljanja podataka o sebi i vozilu, a kasnije je sletio sa kolnika u polje blizu raskrižja s županijskom cestom 2036, pri čemu je ozlijeđen. Medicinska pomoć pružena mu je u Općoj bolnici Varaždin, a ozljede će se također okvalificirati naknadno.