Pretraga

U ‘Lego školi’ djecu će se učiti misliti, a ne samo pamtiti

A- A+

Lego kockice obožavane su diljem svijeta, a gotovo da nema osobe koja se njima nije igrala kao dijete. Vlasnik kompanije Lego, Kjeld Kirka Kristiansena, osnovat će školu u malenom danskom gradiću Billund.

Mnoga djeca mogu samo sanjati da im je u školskim klupama omogućeno igrati se čuvenim Lego kockicama, a za neku djecu to će postati stvarnost. U malenom gradiću Billund vlasnik kompanije Lego odlučio je otvoriti školu u kojoj će djeca uz pomoć kockica učiti ne samo suhoparne činjenice, već i koristiti vlastiti mozak i razmišljati svojom glavom, prenosi Guardian.

Izdvojeni članak

Sedamnestogodišnjak napravio vrhunski LEGO glazbeni spot

Internacionalna škola Billund, prema riječima vlasnika Lega, postat će dječja prijestolnica zemlje. Škola će kombinirati internacionalni i danski školski sistem, a Lego kockice trebale bi u sve to umiješati kreativnost i igru. Glavni cilj uvođenja kockica jest poticanje djece da postavljaju pitanja. Roditelji prihvaćaju ideju ovakvog načina školovanja djece.

-U drugim školama uče vas da položite ispite, dok vas u Skandinaviji uče da mislite, izjavio je jedan od roditelja iz Billunda. Lego kocke smišljene su u ovom slučaju kao alat s kojim bi djeca ‘mislila i radila’, a glavni cilj škole bit će kombiniranje lakog pristupa učenju s Legovim istraživanjima dječjeg razvoja i internacionalnim školskim sistemom.

“Ostavljanje vremena za kreativnost i igru i dovođenje u stanje toka je središte Legove filozofije, a eksperimentirati ćemo i sa drugim idejama. Ipak, imamo i odgovornost, dječje obrazovanje je na prvom mjestu, a nekad su stare metode najbolje, rekao je ravnatelj škole Richard Matthews. 

Otvorenje škola Lego škole planirano je za kolovoz, a pohodit će je djeca od tri do sedam godina, dok se upisivanje učenika starih do šesnaest godina očekuje do 2015. godine.