Pretraga

Dosta neobično: U nizozemskoj emisiji djeca gledaju odrasle kako se svlače do gola

A- A+

Ako ste mislili da ste vidjeli sve, niste. Postoje svakakvi reality showovi, pa tako netko uživa gledajući zgode i nezgode obitelji Kardashian, a neke veseli gledati kako to izgleda kad ubacite strance u jednu kuću i pustite ih da žive. Sto ljudi, sto ćudi – tako postoji i show u Nizozemskoj u kojem djeca gledaju gole odrasle ljude.

foto: screenshot YouTube

Simply Naked, piše Entertainment Daily, bi trebao biti edukativan program, u kojem će djeca učiti o ljudskom tijelu. O svim njegovim funkcijama, ali i o činjenici da je svako tijelo drugačije, a nijedno nije savršeno. Show je napravljen po danskoj emisiji Ultra smider tøjet (Ultra strips down), koji je trenutno već u drugoj sezoni emitiranja.

Priča je zamišljena tako da se u svakoj epizodi grupa djece (10-12 godina) postavi pred odrasle koji se skinu goli. Tada djeca mogu postavljati pitanja o njihovim tijelima, što god ih zanima. Naravno, ovakva emisija je pokrenula rasprave u društvu, a NTR, javna televizijska kuća na kojoj se emisija emitira, je rekla sljedeće:

Izdvojeni članak

Zašto uživamo u lošim reality showovima?

– Djeca su točno znala što će se dogoditi i mogli su u bilo kojem trenutku reći ako se osjećaju. Očekivali smo da ćemo naići na neke prepreke. Neće svi misliti da je ovo emisija za njihovu djecu i to je u redu. Roditelji su ti koji će odlučiti mogu li njihova djeca gledati emisiju ili ne, izjavio je glasnogovornik NTR-a.

U Danskoj, otkud je i potekla ideja, emisija je također kontroverzna, no većina ipak brani emisiju, govoreći da je riječ o danskom pristupu roditeljstvu – djeca se ne zaklanjaju, već ih se namjerno izlaže stvarima, pa tako i golim ljudima.