Pretraga

U petak će zbog norijade tramvaji voziti po posebnom rasporedu: Dio grada će zaobilaziti

A- A+

Norijada se u Zagrebu, i većini gradova u Hrvatskoj, odvija u petak 26. svibnja. Zbog toga će ZET tramvaji i autobusi voziti po posebnom rasporedu, a uži će centar grada, zbog okupljanja maturanata u jednom dijelu dana u potpunosti zaobilaziti.

stari plavi tramvaj, 'jedinica', na zagrebačkim ulicama

Foto: Pixabay

U petak 26. svibnja, od 11.20 do 13 sati, u primjeni će biti posebna regulacija ZET tramvajskog i autobusnog prometa u Zagrebu zbog obilježavanja Dana zagrebačkih maturanata.

Evo kako će voziti tramvaji

Kolona maturanata sa središnjeg gradskog trga prema Bundeku krenut će u 12 sati te će, ovisno o situaciji na terenu, tijekom prolaska kolone, dolaziti do povremenih zaustavljanja i preusmjeravanja linija. U prvoj fazi bit će obustavljen tramvajski promet preko Trga bana Josipa Jelačića i Praškom ulicom. Linije 1, 6, 11, 13, 14 i 17 prometovat će preko Glavnog kolodvora, a linija 12 Ulicom grada Vukovara.

Oko 12.20 sati slijedi kratkotrajni prekid prometa Mihanovićevom i Vodnikovom ulicom, a oko 12.35 sati očekuje se i kratkotrajni prekid tramvajskog prometa Ulicom grada Vukovara, kod Miramarske (oko 15 minuta, dok kolona ne skrene u Aveniju Hrvatske bratske zajednice).

Istovremeno se očekuje i preusmjeravanje autobusnih linija koje pripadaju terminalu Glavni kolodvor. Autobusi će voziti prohodnim dionicama, odnosno Ulicom grada Vukovara, Držićevom i Avenijom Dubrovnik do svojih uobičajenih trasa. Za to vrijeme bit će ukinuta autobusna stajališta Lisinski, NSK, Kruge, Bundek, Muzej suvremene umjetnosti i Sopot.

Izdvojeni članak

Objavljeni detalji norijade u Zagrebu, evo tko nastupa: Bit će i obustave prometa zbog povorke

Ovo su detalji norijade u Zagrebu

Grad Zagreb priopćio je kako će i ove godine organizirati tradicionalnu proslavu posljednjeg dana nastave za učenike završnih razreda zagrebačkih srednjih škola, poznatu pod nazivom Dan zagrebačkih maturanata. Kao i u većini ostalih krajeva Hrvatske, obilježava se u petak, 26. svibnja 2023.

– Pozivamo sve maturante Grada Zagreba da se, kao i prethodnih godina, okupe na središnjem mjestu proslave u parku Bundek gdje će biti organiziran prigodni glazbeno-scenski program koji traje od 13.00 do 20.00 sati. Voditelj programa je animator Marko Petar Orešković, a sudjelovat će Zembo Latifa, DJ Danijel Turk, band Kings, Jakša Jordes & DJ Robbie, Turk The DJ i DJ Vermont. Za onaj dio maturanata koji će se ipak okupiti na Trgu bana Josipa Jelačića, bit će organizirana povorka do parka Bundek u 12.00 sati, u pratnji nadležnih službi, navode iz Grada Zagreba.

Zbog prolaska maturanata od Trga do Bundeka doći će do privremene obustave prometa na trasi: Trg bana J. Jelačića – Praška – Trg N. Š. Zrinskog – Strossmayerov trg – Tomislavov trg – Mihanovićeva – Miramarska – Ulica grada Vukovara – Hrvatske bratske zajednice (Most Slobode) – Damira Tomljanovića – Gavrana – Bundek. Povorku će, navode iz Grada, pratiti ekipa hitne pomoći, prometna policija i zaštitari.