Pretraga

U samoizolaciji 1.766 djece: Prvašićima prekinuli nastavu u klupama, a Škola na Trećem još nije krenula

A- A+

Iako prema uputama HZJZ-a u slučaju jednog zaraženog razreda ne mora čitav razred u samoizolaciju, to se ponovno događa. Tako je u četvrtak u slučaju jednog prvog razreda novozagrebačke OŠ Mladost samoizolacija proglašena za čitav razred, kao i njihovu učiteljicu. Dodatni problem stvara činjenica da se za najmlađe Škola na Trećem još uvijek nije počela emitirati. Inače, prema podacima Ministarstva na jučerašnji je dan u samoizolaciji završilo 1.766 djece između 5 i 19 godina.

Foto: Maximilian Scheffler, Unsplash

Kako pišu 24sata.hr, jedan prvi razred zagrebačke OŠ Mladost u srijedu je navečer dobio mail kako je jedno od djece iz razreda dobilo temperaturu, te je na testiranju bilo pozitivno na koronavirus.

Prvašići završili u samoizolaciji, a Škole na Trećem još nema

Čitav razred zbog toga je završio u samoizolaciji, kao i učiteljica tog razreda. Iz škole su roditeljima rekli kako će uskoro poslati uputu za rad od kuće, a dodatan problem stvara činjenica da se na HRT-u još uvijek ne prikazuje Škola na Trećem, edukativni program kroz koji se obrađuje nastavno gradivo, a namijenjen upravo najmlađim učenicima.

Prema podacima koje je objavio portal 24sata.hr, školsku godinu je u samoizolaciji započelo već više od 1.000 djece. Točnije, Ministarstvo kaže kako je ‘na dan 9. rujna ukupno je 196 aktivnih slučajeva pozitivne djece od 5 do 19 godina te 1.766 djece te dobi u samoizolaciji’.

Inače, prema posljednjoj uputi HZJZ-a, čitav razred ne bi trebao ići u samoizolaciji u slučaju zareze jednog učenika, nego samo oni koji su sjedili blizu pozitivnog učenika (unutar polumjera od dva metra) i oni koji su se družili s pozitivnim učenikom. Ipak, navedeno je i da se svakoj situaciji pristupa individualno.

Izdvojeni članak

Izašle nove upute za škole: Evo što trebaju poduzeti kada se u razredu pojavi zaraženi učenik

Ravnatelji kažu da nema jasnih uputa za djecu koja moraju ostati kod kuće

Ravnatelji su za 24sata.hr kazali kako ni ove godine nema jasnih uputa kako raditi s djecom koja zbog korone moraju ostati kod kuće. Nikome nije jasno kako se treba provoditi online nastava za te učenike, ili kako trebaju raditi nastavnici koji su u samoizolaciji.

Kako doznaje 24sata.hr, Škola na Trećem počet će se emitirati tek 27. rujna. Iz Ministarstva navoda kako je razlog taj što su prva tri tjedna rezervirana za ponavljanje starog gradiva, a u slučaju prvašića to bi trebalo biti pripremno razdoblje i razdoblje socijalizacije. Za 4. razred osnovnih snimaju se novi materijali jer ti učenici od ove godine imaju nastavu po novom kurikulumu.

U samoizolaciji 1.766 djece: Prvašićima prekinuli nastavu u klupama, a Škola na Trećem još nije krenula
Share via
Copy link
Powered by Social Snap