Pretraga

U slastičarni najvećeg studentskog doma od sad možete kupiti – pivo: U planu su još neke novosti

A- A+

Nakon dugo vremena, i to se dogodilo – u omiljenu studentsku slastu (slastičarnu) se vratilo pivo. Iako je prije bilo u ponudi po cijeni od 12 kn, neko vrijeme nije ga bilo, ali to više nije slučaj. Koliko god teško studentima palo to što se pivo može kupiti na x-icu, i dalje je u pitanju studentski pristupačna cijena. Kako nam otkrivaju iz domskog odbora, u planu je u uvođenje cijeđenih sokova u slastičarnu.

Foto: Unsplash

U našem najvećem studentskom domu Stjepan Radić, uz tri menze (dvije obične i jedna brza), postoji i slastičarna, odnosno slasta. Otkako je počela pandemija, uloga slaste u životima studenata se smanjila, ali čini se da se sada ponovno vraća na svoje. Dugo vremena nije bila ni otvorena, a sada kada se studenti ponovno mogu ovdje družiti, dočekalo ih je ugodno iznenađenje – pivo!

Nakon što je osvanula objava o toj obavijesti u Facebook grupi Studentski dom ‘Stjepan Radić – ‘Sava’, krenulo je opće oduševljenje tom novošću. Za sve je zaslužan novi domski odbor, koji nam je to i potvrdio.

– Cijene su kao i prije 12 kn i nažalost pravilnik ne dopušta da budu na x-icu. Prvenstveno smo tražili da se vrati kava u slastu, ostalo je došlo kao bonus. Morate znati da su kolači u slasti pod upravom prehrane dok je kava, pivo i sve ostale stvari koje nisu na x-icu pod upravom SC Cateringa. U razgovoru s upravom menze dogovoreni su neki općeniti planovi za napredovanje od standardnih stvari kao što je manje soli i ulja do raznovrsnije ponude, rekli su nam iz DO-a.

Izdvojeni članak

Za diplomski rad more pretvorio u pivo: ‘Profesori su ga degustirali na obrani’

Iako prehrana često nije pri vrhu liste prioriteta studenata, upravo je zdrava i raznovrsna prehrana ono što pomaže da se prežive ispitni rokovi i sve ostale, dobro poznate, studentske muke. Pivo možda neće pomoći po tom pitanju, ali je veliki plus iz drugih razloga. Ono na što se stanari doma žale već godinama jest činjenica da slasta ne radi vikendom, a čini se da bi se i to moglo uskoro promijeniti.

– Trenutno ih najviše muči stopa bolovanja (preko 30% koliko smo mi upoznati). U planu im je zaposliti studente za rad u slasti uz mogućnost da krene raditi i vikendom. Uz to, plan je uvesti cijeđene sokove u slastu. U planu je i nabavka grila za brzu menzu, tako da bi trebali dobiti malo bolju ponudu, najavili su iz DO-a.