Pretraga

U više škola jučer je stigla lažna dojava o bombi: Policija je otkrila tko je poslao mailove

A- A+

Iza ponoći s nedjelje na ponedjeljak u više škola u Bjelovaru i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji mailom je stigla dojava o postavljenim eksplozivnim napravama u odgojno-obrazovnim institucijama. Policija je otkrila kako je mailove slao mlađi maloljetnik.

foto: David Mandić / bauštela.hr| pixabay

U više škola na području Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije nešto iza ponoći s nedjelje na ponedjeljak, a onda i u ponedjeljak tijekom dana, stigla je dojava da su u zgradama postavljene bombe. Provedenim pirotehničkim pregledom utvrđeno je da eksplozivne naprave nisu postavljene te da je riječ o lažnoj uzbuni, a policija je otkrila i tko je slao mailove.

– Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske i Policijske postaje Bjelovar u intenzivnom kriminalističkom istraživanju žurno su poduzeli sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja počinitelja dojava o mogućem ugrožavanju sigurnosti građana u području odgojno-obrazovnih ustanova na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Policijski službenici su izvidnim i dokaznim radnjama utvrdili identitet osobe koja se dovodi u vezu s počinjenjem kaznenog djela lažne uzbune. Radi se o mlađem maloljetniku zbog čega ova policijska uprava nije u mogućnosti iznositi detaljnije informacije, priopćeno je iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Podsjetimo, policija je istu noć obaviještena o dojavi te se u nekom školama višesatni pirotehnički pregled odvijao preko noći. U neke škole mail je stigao nešto iza podneva, zbog čega su one evakuirane, a nastava je bila prekinuta.