Pretraga

Dojave o bombi u 8 naših osnovnih i srednjih škola: Policija je cijelu noć bila na terenu

A- A+

Bjelovarska policija sinoć je preko elektroničke pošte primila mail da su u nekim osnovnim i srednjim školama postavljene bombe. Policija je pretražila zgrade i ustanovila kako se radi o lažnoj dojavi jer nikakve bombe nisu pronađene tako da se danas nastava odvija normalno.

Foto: Google Screenshot | Pixabay

U kasnim jutarnjim satima s nedjelje na ponedjeljak, odnosno nešto poslije ponoći, policija je primila dojavu da se u određenim osnovnim i srednjim školama na području Bjelovara nalaze bombe, piše Moj Portal.

– Operativno komunikacijski centar Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske zaprimio je dojavu o mogućem ugrožavanju sigurnosti građana u odnosu na odgojno-obrazovne institucije na području Grada Bjelovara, stoji na stranicama PU bjelovarsko-bilogorske.

‘Stresno i nepotrebno. Nadamo se da će se pronaći počinitelj’

Dojava je navodno došla putem elektroničke pošte, a kako prenosi Moj Portal, policija je na noge digla ravnatelje škola kako bi ih pretražili.

– Zvali su me iz policije oko 2:30, a pregled naše tri školske zgrade trajao je oko dva sata. Znači negdje do pola pet ujutro. Nekolicina pirotehničara i službeni policijski pas sve su pregledali. Stresno i nepotrebno. U svakom slučaju, nadamo se da će se pronaći počinitelj, ispričala je za Moj Portal ravnateljica Druge osnovne škole Bjelovar, Ines Kapša za Moj Portal.

Izdvojeni članak

Opet drama u susjedstvu: Dojava o bombama stigla u 134 škole, dio se prebacio na online nastavu

Dojava je bila lažna i škole su ‘čiste’

Osim te škole policija je pretražila i Osnovnu školu u Rovišću, Drugu, Treću, Četvrtu i Petu bjelovarsku osnovnu školu, kao i Obrtničku i Tehničku školu te Gimnaziju, navodi Moj Portal.

– Kada su u pitanju takve dojave, onda se dižu svi operativni kadrovi iz okruženja, pa čak i iz Zagreba. To su događaji koji iziskuju pristup svim našim resursima, zovu se nadležne osobe iz tih ustanova da dođu što prije otključati vrata da se što prije sve odradi. U takvim slučajevima sigurnost djece je na prvom mjestu, priopćili su iz policije za Moj Portal.

Pregledom zgrada utvrđeno je da se radi o lažnoj dojavi i da roditelji ne trebaju brinuti jer se nastava danas odvija normalno, a policija nastavlja kriminalističko istraživanje kako bi otkrili pošiljatelja maila o bombama.