Pretraga

Učenički i studentski džepovi prazni jer Hrvati ne kockaju dovoljno

A- A+

Studentske, ali i učeničke stipendije od Vladine zaklade ‘Hrvatska za djecu’ redovito kasne. Posljednja učenička, te dvije  studentske već davno su trebale dospijeti na račune studenata i školaraca. Razlog kašnjenja jest mali postotak klađenja u državi, s obzirom da se ta Zaklada financira sredstvima koje građani uplate na igrama na sreću.

Studenti inače dobivaju tisuću kuna, a učenici petsto kuna mjesečno. Međutim, taj novac im redovito kasni.

Izdvojeni članak

Ministarstvo ne želi objasniti zašto braniteljske stipendije kasne

Tako je studentima trebala biti isplaćena stipendija 15. srpnja i 15. kolovoza, a iako je kraj rujna, još nijedna nije našla svoj put do računa korisnika.

Učenici su u sličnoj financijskoj situaciji. Oni su posljednju zasluženu stipendiju trebali dobiti 15. srpnja, no to se također nije dogodilo.

– Stalnim nazivanjem Zaklade dobili smo odgovor da im novac nije bio doznačen, da će isplata biti sljedeći tjedan i tako iz tjedna u tjedan, kazala je ogorčena studentica za danas.hr.

Bilo je nogometno prvenstvo, ali ‘para’ nema

U Zakladi za djecu Hrvatske objasnili su kako Hrvati u ovo vrijeme nisu dovoljno kockali, pa eto, nema novaca za stipendije. – Trebale bi sjesti idući tjedan. Stalno očekujemo sredstva. Prihodi dolaze od igara na sreću i u ovo doba godine inače nemamo problema, ali očito se slabo igralo, kazala je službenica Zaklade.

Dodala je kako su očekivali da će zbog nogometnog prvenstva biti puno više uplata na sve igre na sreću, međutim to se nije dogodilo.