Pretraga

Učenik (12) u susjednoj državi pogodio nastavnicu kamenom u glavu: Završila je u bolnici

A- A+

Učenik iz Bijeljine pogodio je nastavnicu kamenom u glavu. Nepoznat je uzrok incidenta jer nastavnica tom dvanaestogodišnjom učeniku nije ni predavala, a sve se dogodilo ispred zbornice, nakon čega je maloljetnik pobjegao. Nastavnici je odmah pružena liječnička pomoć, dok je maloljetnik poslan na liječenje u Banja Luku. Policija trenutno istražuje okolnosti incidenta.

Foto: Unsplash

Dvanaestogodišnji učenik Osnovne škole Knez Ivo od Semberije u Bijeljini iz Bosne i Hercegovine pogodio je kamenom u glavu nastavnicu u hodniku ispred školske zbornice. Nastavnici je odmah pružena liječnička pomoć, dok je maloljetnik poslan na liječenje u Banja Luku. Incident se dogodio u srijedu, a policija je brzo reagirala, prenosi RadioSarajevo.ba.

Policija je identificirala i pronašla počinitelja, dvanaestogodišnjeg učenika rođenog 2011. godine te ga uputila na dalje liječenje. Dežurni liječnik nije dao detaljne informacije o stupnju povreda nastavnice, ali je potvrdio da je hitno intervenirala i pružila medicinsku pomoć. Incident je prijavljen policiji, a daljnje će aktivnosti na rasvjetljavanju slučaja biti provedene uz nadzor Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.

Nastavnica je stabilno

Nakon incidenta, nastavnica je prevezena u bolnicu u Bijeljini gdje je primila medicinsku pomoć. Nela Mitrović, pomoćnica direktora bolnice, izjavila je kako je nastavnica imala površinsku ranu u obliku posjekotine na glavi, koja je uspješno obrađena kirurškim pregledom.

– Žalila se na glavobolju, potpuno je mogla rekonstruirati događaj, žalila se i na vrtoglavicu i nije imala druge tegobe, izjavila je Nela Mitrović za RadioSarajevo.ba. Tvrde kako je nastavnica stigla u bolnicu u Bijeljini pod pratnjom policije.

Izdvojeni članak
učionica sa školskim klupama i pločom s istaknutom policijskom rotirkom

Horor u susjednoj državi: Učitelj nasrnuo na učenika, uhvatio ga za vrat i triput ubo kemijskom olovkom

Oglasio se i ravnatelj

Radenko Savić, ravnatelj Osnovne škole Knez Ivo od Semberije, iznio je detalje o incidentu i istaknuo da nastavnica nije predavala učeniku koji ju je povrijedio.

– Učenik naše škole ušao je u prostorije škole, gdje ga je dežurni nastavnik pitao što treba. Učenik je na to odgovorio da čeka brata, na što mu je dežurni nastavnik poručio da mora izaći iz škole. Prilikom izlaska iz zbornice, nastavnica geografije je isto to rekla učeniku, da treba izaći iz prostorija škole, na što je on izvadio kamen iz desnog džepa i pogodio nastavnicu u glavu. Nakon toga odmah je reagirao i školski policajac, rekao je Savić za RadioSarajevo.ba.

Ravnatelj Savić također je spomenuo da je prije sedam dana bilo sličnih incidenata u školi i da se provodi disciplinska komisija kako bi se riješili takvi problemi. Policija trenutno istražuje okolnosti incidenta, a stanje nastavnice će se pratiti u narednim danima kako bi se utvrdio daljnji tok njezinog oporavka.