Pretraga

Škola u susjednoj državi zabranila korištenje mobitela učenicima i nastavnicima: ‘Svi su to podržali’

A- A+

Osnovna škola u Vitezu u Bosni i Hercegovini zabranila je korištenje mobitela ne samo učenicima već i nastavnicima. Na ovaj potez su se odlučili zbog poboljšanja socijalizacije kod djece, ali i sprječavanja maloljetničke delikvencije koja se često dijelila na društvenim mrežama.

Krupni plan ženske ruke koja koristi mobitel

Korištenje mobitela | foto: Unsplash

Školski odbor Osnovne škole ‘Bila’ u Vitezu donio je, na inicijativu učenika, roditelja i nastavnika, odluku o zabrani donošenja mobitela, računala, mp3, mp4 i sličnih uređaja. Kako je objavljeno na web stranici škole, ovaj projekt, kojeg nazivaju ‘Stop mobitelima u školi’, zapravo je pokrenut prije više od četiri godine. Iako je naišao na odobravanje svih i pokazao dobre rezultate, lani se nisu svi držali odluke.

– Tijekom školske godine 2022./2023., mnogi učenici su prekršili tu zabranu te na takav način doveli sebe u neugodnu situaciju izricanja određenih odgojno-disciplinskih mjera i oduzimanje mobitela. Kako bismo svi zajedno doprinijeli da se ovakve situacije izbjegnu, pozivamo vas i molimo da ovaj projekt ponovo zaživi u pravom smislu riječi, poručuju.

Izdvojeni članak

Čak 1.137 osoba odgovorilo nam je na pitanje podržava li potpunu zabranu korištenja mobitela u školi

Naravno, svi nastavnici će biti dostupni roditeljima, ali ne tijekom nastave kako bi pružili primjer svojim učenicima.

– Na kraju vam se još jednom zahvaljujemo na vašoj podršci i razumijevanju te se nadamo da će ovaj naš zajednički projekt ponovo zaživjeti u punom kapacitetu i da će pokazati dobre rezultate kao i na samom početku realizacije navedenog projekta, stoji u priopćenju Osnovne škole ‘Bila’ iz Viteza.