Pretraga

Učitelji u Izraelu na posao samo s COVID potvrdom: ‘Necijepljeni nemaju što raditi u školi’

A- A+

Učitelji i nastavnici u Izraelu od 3. listopada neće moći doći u školu na posao ako nemaju COVID potvrdu ili ako se ne testiraju. Oni koji nemaju potvrdu i odbiju se testirati, ne mogu raditi te za to vrijeme neće primati plaću.

učionica učenici razred

Foto: Unsplash; Taylor Wilcox

Izrael od 3. listopada uvodi stroge mjere za nastavnike. Ministarstvo zdravstva uputilo je odredbu školama u kojima se traži da ravnatelji zabrane ulazak u školske prostorije svim učiteljima koji nemaju COVID potvrdu, prenosi The Times Of Israel.

Ako ne budu radili, neće dobiti plaću

Navode i da ako nemaju COVID potvrdu, od učitelja i nastavnika tražit će se da se testiraju prije dolaska na posao. No, ako i to odbiju učiniti, neće moći raditi u školi.

Također im se zabranjuje rad od kuće odnosno online nastava, piše The Times Of Israel. Tako su nastavnici prisiljeni cijepiti se kako bi mogli nastaviti raditi u školi jer im ne dolazak na posao neće biti plaćen.

Izdvojeni članak
Radovan Fuchs

Fuchs otkrio koliko je nastavnika preboljelo koronu: Pisat će HZJZ-u da konačno cijepi djelatnike škola

‘Necijepljeni učitelji nemaju što raditi u školi’

Udruženje učitelja u srednjim školama podržava ideju zabrane ulaska u škole necijepljenim učiteljima, no protivi se uskraćivanju plaća.

– Postoji dosta poslova koje učitelj može raditi od kuće, kao što su individualni sati za učenike u karanteni ili zoom nastava. Ne treba ih odmah kazniti, već im dati drugu alternativu, rekao je za Kan News Ran Erez, predsjednik Udruženja učitelja.

Dodao je i kako učitelji koji se odbiju cijepiti ili testirati ne mogu raditi u obrazovanju. Ministarstvo obrazovanja priopćilo je da je samo polovica učitelja u Izraelu primila cjepivo protiv koronavirusa.

Učitelji u Izraelu na posao samo s COVID potvrdom: ‘Necijepljeni nemaju što raditi u školi’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap