Pretraga

Učiteljica iz mladeži HDZ-a na bolovanju je mjesecima, a istodobno šeće po HDZ-ovim okupljanjima

A- A+

Ružica Kovačić, učiteljica u produljenom boravku u zagrebačkoj Osnovnoj školi Ivanja Reka, članica je Gradskog odbora mladeži HDZ-a Novi Zagreb-zapad i potpredsjednica HDZ-a Botinec. U zadnja tri mjeseca posjetila je nekolicinu stranačkih manifestacija, a to ne bi bilo ništa neobično da istovremeno ne dolazi na posao u školu jer je – na bolovanju.

Ružica Kovačić na fotografiji je objavljenoj ovog mjeseca pozirala uz premijera Andreja Plenovića (desno od premijera)| foto: Facebook, Zajednica žena “Katarina Zrinski” HDZ Grada Zagreba

Članica Gradskog odbora mladeži HDZ-a Novi Zagreb-zapad i potpredsjednica HDZ-a Botinec, učiteljica Ružica Kovačić (27) nerijetko dolazi na manifestacije HDZ-a, što s, s obzirom na njenu funkciju u stranici, nije nimalo uobičajeno. No, u školi u kojoj radi, Osnovnoj školi Ivanja Reka, doznaje novinar Index.hr-a Vedran Salvia, na bolovanju je od 12. prosinca. Drugim riječima, zbog bolesti ne ide na posao tri mjeseca, ali istovremeno odlazi na stranačke skupove gdje je i na jednoj od fotografija pozirala uz premijera Andreja Plenkovića.

3. ožujka bila je na stranačkom događaju

Index.hr navodi da im se oko ove priče obratio dio roditelja, koji su im rekli i da je učiteljica Kovačić pred bolovanje dobila opomenu pred otkaz zbog navodnog zanemarivanja učenika. Vršiteljica dužnosti ravnateljice Ivana Jozić Kalemušić to Indexu nije željela potvrditi, uz opasku da zbog Opće uredbe o zaštiti podataka, nije ‘u mogućnosti komentirati zdravstveno stanje niti detalje radno-pravnog statusa pojedinih djelatnika’. Kovačić pak nije odgovarala na poruke i pozive Index-ovog novinara, kao ni HDZ i Temeljni ogranak Botinec.

Posljednja objava na kojoj je Kovačić, prenosi Index.hr, datira od 3. ožujka, a trenutno je dostupna na Facebook stranici Zajednica žena ‘Katarina Zrinski HDZ Grada Zagreba, na kojoj Kovačić pozira uz Plenkovića. Riječ je o fotografiji s proslave 33. obljetnice HDZ-a Dubrava.

Ružica Kovačić na fotografiji je objavljenoj ovog mjeseca pozirala uz premijera Andreja Plenkovića (s desna premijeru)| foto: Facebook, Zajednica žena “Katarina Zrinski” HDZ Grada Zagreba

Fotke nestale s Facebook stranice ogranka

Na stranici TO-a Botinec, 16. je siječnja, prenosi Index.hr, podijeljena vijest vezana uz projekt ‘Žene u politici i društvu’. U objavi stoji, prenosi Index.hr, da je na događaju sudjelovala i Kovačić. Prema pisanju Index-a, Kovačić je bila prisutna i na stranačkim događanjima HDZ-a 22. prosinca i 11. prosinca, samo dan prije otvorenog bolovanja.

Fotografije koje su bile objavljene na Facebook stranici Temeljnog ogranka Botinec nakon pisanaj portala Index.hr o ovom slučaju – uklonjene su.