Pretraga

Udruga mladih oprostila se od poginule studentice: ‘Njezino odsustvo ostavlja prazninu’

A- A+

Ovoga utorka u jutarnjim satima, dogodila se tragična nesreća u Lovranu u kojoj je poginula studentica iz Daruvara, Stela Novaković. Osim što je bila izvrsna studentica, Stela je bila i članica Udruge za promicanje pozitivne afirmacije mladih u društvu, Impress. Od svoje su se članice oprostili na Instagramu dirljivom objavom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli UDRUGA IMPRESS (@udruga.impress)

Ovoga utorka u jutarnjim satima, dogodila se tragična nesreća kod Hotela Park u Lovranu u kojoj je poginula studentica iz Daruvara, 23-godišnja Stela Novaković. Podsjetimo, na nju i još dvije djevojke naletjelo je teretno vozilo, odnosno kamion s pumpom za beton, koji nije imao osiguran metalni stabilizator, takozvanu ‘nogu’.

Udruga za promicanje pozitivne afirmacije mladih u društvu, Impress, oprostila se od svoje članice Stele na svom Instagramu.

– Kao jedna od ključnih osoba naročito u međunarodnim razmjenama, njezin doprinos bio je neizmjeran. Bila je zagovornica borbe protiv mržnje i nepravde, uvijek spremna stati u obranu onih koji su ugroženi i podizati glas protiv diskriminacije.  Njena energija, strast i predanost oblikovali su različite projekte Impressa. Njezina putovanja s udrugom, uključujući i planirani posjet Briselu gdje je trebala biti dio našeg tima 22. i 23.2. na događaju Europske Komisije zajedno s još 15 mladih iz Hrvatske, svjedoče o njezinoj neumornoj želji za promicanjem ciljeva i ideala za bolji svijet, napisali su.

Izdvojeni članak
Policija

Policija objavila detalje o nesreći u kojoj je poginula studentica: Kriva je neosigurana ‘noga’ kamiona

Iz Impressa ističu da je njezin veliki doprinos vidljiv i kroz pjesmu i spot ‘Livin’ Life’ koji je nastao tijekom projekta ‘Power to Change’ provedenog u suradnji s Hate Fighters Network i partnerima iz različitih zemalja. Napominju da, pjesma i spot sa Stelinim likom i djelom, usmjereni na borbu protiv govora mržnje i promicanje mira, predstavljaju njezinu strast i predanost ovom važnom cilju.

– Njezino odsustvo ostavlja prazninu koju će biti teško ispuniti. U ovim teškim trenucima, naše misli su s njezinom obitelji, prijateljima i svima koji su je poznavali. Ostavila je neizbrisiv trag u našim srcima. Neka joj je vječna slava i hvala za sve što je učinila za našu zajednicu i za njezinu neumornu borbu za bolji svijet. Počivala u miru, zaključuju iz Udruge Impress.