Pretraga

Uhićen mladić (18) koji je mačetom upao u školu, policija objavila detalje

A- A+

Policijska uprava zagrebačka priopćila je da je uhićen mladić koji je mačetom upao u Klasičnu gimnaziju u Zagrebu. Riječ je o 18-godišnjaku, a uhićen je na području Medveščaka.

policija

Foto: PU zagrebačka

– Danas, 6. ožujka oko 13.50 sati na području Medveščaka, u prostorije obrazovne ustanove došao je tada nepoznati mladić. Nakon toga, na hodniku je susreo učenika kojeg je i tražio, a kojem je oštrim predmetom uputio prijetnje. Nakon upućenih prijetnji, mladić je pobjegao. Informacije i saznanja koje je zagrebačka policija prikupila o samom događaju, rezultirala su ciljanom potragom za mladićem starosti 18 godina. Ubrzo nakon toga, tri sata nakon samog događaja mladić je pronađen i uhićen također na području Medveščaka te priveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje, priopćeno je iz PU zagrebačke.

Podsjetimo, prema izjavi ravnateljice Klasične gimnazije u kojoj se incident dogodio, Zdravke Martinić Jerčić, mlađi čovjek ušao je u učionicu na sat na kojem je bila profesorica i prijetio hladnim oružjem jednom učeniku u razredu.

Izdvojeni članak
Ravnateljica Klasične gimnazije Zdravka Martinić Jerčić i ravnateljica XVI. gimnazije Nina Karković

Oglasila se ravnateljica Klasične, mladić je mačetom prijetio učeniku: ‘Situacija je dosta traumatična’

– Dosta sabranom i brzom reakcijom drugih učenika i profesorice spriječili su neke veće posljedice. Nitko nije ozlijeđen. Taj mladić je sam izašao iz škole, ja sam ga zapravo ispratila jer sam ga susrela na stubištu, istaknula je ravnateljica Martinić Jerčić.

Potvrdila je i da će školski djelatnici – nastavnici, psiholozi i pedagozi – uz pomoć Grada Zagreba pružiti učenicima podršku nakon ovog uznemirujućeg događaja. Nastava se odvija normalno u poslijepodnevnoj smjeni.