Pretraga

Uhitili ga uz pucnjavu: Mladić (18) vozio BMW bez vozačke i pokušao pregaziti policajca

A- A+

Policajci su kasno navečer u srijedu pucali kako bi zaustavili i uhitili 18-godišnjaka koji je bez vozačke dozvole upravljao BMW-om i odbio se zaustaviti na naredbu da stane. Incident se dogodio u Kriškoj ulici u općini Križ na području Ivanić Grada. Mladić je uhićen uz upotrebu prisile, a kriminalističko istraživanje je u tijeku.

policija

Foto: Unsplash

U srijedu oko 22 sata na području Ivanić Grada uhićen je 18-godišnjak koji je pokušao pregaziti policajca koji mu je naredio da se zaustavi. Mladić je vozio BMW zagrebačkih registracija bez položene vozačke dozvole, a zbog opiranja uhićenju policija je upotrijebila prisilu i vatreno oružje.

Policija je dobila dojavu kako se na području Ivanić Grada vozi mladić bez položene vozačke dozvale. Oko 22 sata ga je u općini Križ policajac pokušao zaustaviti. Zaustavio je policijski automobil sa upaljenim svjetlima i prema mladiću u BMW-u usmjerio stop palicu, u žargonu znanu i kao ‘lizalicu’. No, mladić se nije zaustavio već je pokušao pregaziti policajca koji je uspio skočiti u stranu i izbjeći nalet automobila.

Izdvojeni članak

Pijani tinejdžer vozio bez vozačke i zabio se u drvo

– Tada je u Kriškoj ulici kod kućnog broja 32 policijski službenik zaustavio službeno policijsko vozilo na kojemu je upalio svjetlosne signale te je izašao van u namjeri zaustavljanja vozila kojim je osumnjičeni upravljao. U trenutku približavanja vozila osumnjičenog jasno je prema njemu usmjerio stop palicu, međutim, 18-godišnjak se vozilom nastavio kretati prema policijskom službeniku koji je skočio u stranu kako bi izbjegao nalet vozila i ozljeđivanje, saopćila je PU zagrebačka.

Mladića su policajci ubrzo zaustavili na području Čazme, a uspjeli su ga uhititi tek uz upotrebu sile, a morali su i pucati.

– Tijekom događaja uporabljeno je vatreno oružje dok u samom događaju nitko nije ozlijeđen. Kriminalističko istraživanje je u tijeku, priopćila je policija.