Pretraga

Velika novost na popularnoj streaming platformi: Na Netflix stižu mobilne igrice inspirirane serijama

A- A+

Na Netflix dolaze igre – u sklopu mobilne aplikacije, uskoro će se korisnicima ove najpoznatije streaming platforme nuditi i igre inspirirane serijama. Ono što će biti dodatan plus jest i to što u igricama neće biti reklama, kao što je često slučaj.

Ilustracija, foto: Pexels; cottonbro

Kako piše BBC, od utorka će na svim android mobitelima biti dostupna nova značajka u Netflixovoj aplikaciji – uvode se mobilne igrice. Za početak, pretplatnici će moći preuzeti pet igrica, od kojih su dvije povezane s Netflixovom serijom: Stranger Things: 1984, Stranger Things 3: The Game, Card Blast, Teeter Up, Shooting Hoops.

– Dok je ovo samo početak dugog putovanja, uzbuđeni smo što ćemo moći pružati gaming iskustvo koje je drugačije od svega trenutno dostupnoga – ekskluzivne mobilne igrice bez reklama, bez nadoplate jer je sve uključeno u Netflix članstvo, rekli su iz Netflixa.

Trenutne igre koje će biti u ponudi imaju relativno jednostavnu grafiku i ležeran način igranja, no planiraju uskoro ponuditi i kompleksnije igre, za svaki tip korisnika. Mike Verdu je voditelj razvoja igara u Netflixu, a prije toga je radio u tvrtkama EA i Facebook.

– Bilo da želite za ležernom igrom gdje možete početi iz početka, ili za dubljim iskustvom koje vam dopušta da se udubite u vaše omiljene priče, želimo početi graditi knjižnicu igara koja ima nešto za svakoga, rekao je Verdu.

Za sada će ova opcija biti dostupna samo na Android pametnim telefonima, dok će korisnici Applea morati pričekati još neko vrijeme. Iz Netflixa su najavili da bi ta opcija trebala postati dostupna svima u nadolazećim mjesecima.