Pretraga

[VIDEO] Roditelji se penju po zidovima škole da pomognu djeci u prepisivanju

A- A+

Varanje na ispitima, stara je boljka indijskog školstva. No ovaj problem dosegao je jednu sasvim novu dimenziju ovaj tjedan u Biharu, saveznoj državi na istoku Indije. Naime video kamerom su zabilježeni roditelji, rođaci i prijatelji učenika drugog razreda srednje škole, kako im u tijeku testova, viseći na zidovima, kroz prozor ‘proturaju’ šalabahtere.

Screenshot: Reuters

Razne su metode prepisivanja te ne sumnjamo da ste s mnogima upoznati i sami, bez obzira koristite li ih ili ne. No srednjoškolci u Indiji i njihovi bližnji doveli su varanje na ispitima na jednu sasvim novu razinu.

Izdvojeni članak

Fotogalerija: Najpodmukliji načini za varanje na testovima

Kako se može vidjeti u prilogu Reutersa, u istočno indijskoj državi Bihar, učenicima drugog razreda srednje, roditelji, rodbina i prijatelji dodaju šalabahtere kroz prozore.

No to ne bi bilo ‘toliko’ čudno da se ti prozori ne nalaze na višim katovima škole, tako da se suučesnici u varanju prvo penju po zidovima u spidermanskom stilu, a zatim proturaju dragocjene komadiće papira.

Iako su policajci bili u blizini kada se sporna situacija odvijala, ostali su bespomoćno gledati rulju kako poput mrava opsjeda zidove škole.

Svakako pogledajte prilog!