Pretraga

Vjetar odnio dio krova škole: Ravnateljica upozorila učenike da se ne približavaju zgradi

A- A+

Na zgradi Srednje škole u Glini, koja je uslijed jakog potresa na području Banije pretrpjela velika oštećenja, oštećen je krov zbog jakog vjetra. To predstavlja dodatnu opasnost za učenike koji već više od godinu dana svoju nastavu pohađaju u privremenom zamjenskom objektu u blizini škole.

Foto: Srednja škola Glina, Facebook

Zbog velikih oštećenja koja je Srednja škola u Glini pretrpjela nakon razornog potresa na Baniji koncem 2020. godine, njeni su učenici bili primorani dolaziti na nastavu u privremeni zamjenski objekt dok se proces obnove ne završi.

Sada je na staroj zgradi škole oštećen krov zbog jakog vjetra, a ravnateljica škole Marija Margušić-Novosel na Facebook stranici škole upozorila je učenike, kao i njjihove roditelje, da se objektu ne približavaju. Limeni dijelovi krova otkinuti su i nalaze se na podu, u blizini školskog igrališta.

Podsjećamo, učenici Srednje škole Glina nastavu pohađaju u zamjenskom objektu pored škole. Zbog razornog potresa od 6,2 po Richteru koji se dogodio na tom području, zgrada škole nije bila sigurna, a ravnateljica je nakon potresa u jednoj od objava pobliže objasnila situaciju.

– Što to znači privremeni zamjenski objekt? To znači da će se na prostoru škole graditi objekt koji neće ostati trajno i za korištenje kojeg će se plaćati najam na 18 mjeseci. Zašto na 18 mjeseci? Zato što je projekcija osnivača kako je to dovoljan period da se naša postojeća škola dovede u stanje uporabljivosti i da se u nju vratimo. Plan je prezentiran Ministarstvu koje je dalo suglasnost i raspisan je natječaj te odabran izvođač radova, pisalo je tada u objavi.