Pretraga

Vrhunska utakmica u finalu Sportskih igara mladih

A- A+

Finalni ogled u malom nogometu na Sportskim igrama mladih prštao je golovima i atraktivnim potezima. Dubrovačka ekipa Ni 5 ni 6 porazila je 7:0 ekipu Podravec. Ipak, na kraju ni jedna ekipa nije izašla s terena pognute glave.

Ovogodišnje sportske igre mladih su još još jednom pokazale koliko se dobar nogomet igra po cijeloj Hrvatskoj. Nakon prolaska regionalnih i gradskih kvalifikacija velik broj mladih se skupio u Splitu, kako bi se odlučilo tko je najbolji u malom nogometu. Na terenima splitske vojne baze Lora, u sjeni ratnih brodova do finala su stigle ekipe iz Dubrovnika i Podravine.

Dvije jake ekipe zasluženo u finalu

Ni 5 ni 6, dubrovačka ekipa u postavi Krilanović, Milković, Đuraš, Pralas, Čikato, Sukno, Bobanović, Tikvica, Ivanišević i Palameta su se u samoj završnici istaknuli kao favoriti natjecanja. Društvo koje se okupilo na malonogometnom treningu pokazalo je kolika je razlika između malog i velikog nogometa, te razbijala protivničke obrane uigranim akcijama i malonogometnim križanjima. Četvorka im se lijepila za nogu pri svakom dodiru.

Njihovi protivnici u finalu, Podravci, u postavi Burek, Međimurec, Srpak, Kuzminski, Orešek, Kovač, Pručić, Mijatović i Andrašević su bili prije utakmice svjesni svojeg podređenog položaja, no nisu namjeravali otići bez borbe. Simpatična družina sačinjena od učenika različitih srednjih škola iz Podravskog kraja, nam je rekla su prije svega zadovoljni što su mogli doći na more. – Ozljede i crveni kartoni su nas dosta oslabile prije ovog finala, ali ne žalimo se, bar smo na moru, rekao nam je jedan od igrača Podravaca.

Finalna utakmica je u konačnici bila prilično jednosmjerna. Umorni Podravci se nisu mogli nositi sa uigranim i raspoloženim dubrovčanima. Konačni rezultat je bio 7:0 za Ni 5 ni 6. Nikša Milković i Marko Đuraš su se upisali u zapisnik sa po tri gola. Podravci su na momente pokazivali kvalitetu koja ih je dovela do finala, no umor i neigranje nekih od ključnih igrača su ih učinili bezopasnima za dubrovčane.

Mali nogomet bolji od velikog

– Vidi se da dečki igraju mali nogomet svaki dan i nama koji smo u velikom nogometu nije odgovarala njihova igra. Sve skupa, drago nam je da smo došli ovako daleko i još ćemo uživati ovaj jedan dan na plaži, prije povratka doma, rekli su nam Filip Srpak i Vedran Kovač, ponajbolji igrači poraženog Podravca.

Ni 5 ni 6 sa svojim navijačicama

– Imali smo sreće sa ždrijebom i to nam je olakšalo put do finala. Veseli nas regionalno finale koje će se možda održati u Sarajevu, nadamo se da ćemo i tamo pobjediti – skromni su bili pobjednici iz ekipe Ni 5 ni 6.

Dubrovčane navijačice bodrile do finala

Na kraju se mora istaknuti da je finale prošlo u ugodnoj i fair play atmosferi, te je jedini nedostatak činjenica da je teren bio nepoznat i nedostupan široj publici, te je tako bilo samo oko 15 gledatelja. Dubrovčani su i u navijačkom pogledu bili dominantni, te su tako naglasili da zahvaljuju curama iz svojeg grada koje su imale dvostruku ulogu na natjecanju, kao rukometna ekipa u natjecanju i kao navijačice za svoje dečke iz grada.