Pretraga

Sportske igre mladih: Učenici iz mjesta od 1400 stanovnika pokupili tri medalje u šahu

A- A+

Već je sredina trećeg tjedna finalnih borbi na Sportskim igrama mladih, te su poznati pobjednici u badmintonu, šahu, odbojci na pijesku te stolnom tenisu. U badmintonu su se dominantnim pokazali natjecatelji iz Zagreba i Velike Gorice koji su osvojili po pet medalja, od 15 sve ukupno. S druge strane u stolnom tenisu, medalje su osvojili natjecatelji iz čak 13 različitih mjesta. Odbojka na pijesku bila je u znaku Slavonaca, koji su pokupili tri od četiri zlata, a u šahu su zanimljivo tri od 18 medalja otišle u Novo Virje, maleno mjesto u Koprivničko-križevačkoj županiji, koje ima svega tisuću i 400 stanovnika.

Foto: Sportske igre mladih

Finalne borbe na Sportskim igrama mladih ušle su u treći tjedan, pa su nakon graničara, poznati pobjednici i u šahu, stolnom tenisu odbojci na pijesku te badmintonu. U potonjem su rasturili natjecatelji iz Zagreba i Velike Gorice koji su osvojili po pet medalja, dok je u stolnom tenisu 18 medalja otišlo u čak 13 različitih mjesta.

Izdvojeni članak

Puljani najbolji u graničaru na završnici Sportskih igara mladih

Najbolji u odbojci na pijesku, sportu koji je od 1996. godine u programu Olimpijskih igara, bili su Slavonci. Osječani su osvojili tri medalje i to sve tri zlatne, a uspješnu završnicu za ovu hrvatsku regiju dopunili su sa po jednom medaljom natjecatelji iz Slavonskog Broda, Vinkovaca i Požege. Iako se ovaj sport još uvijek u glavnini igri na pješčanim plažama, predstavnici primorskih regija su podbacili. Tri od 12 medalja, bez one najsjajnije i nije impresivno.

U šahu su također medaljama ovjenčani sportaši iz svih dijelova Hrvatske, a zanimljiv je podatak da su tri otišle u Novo Virje, općinu od svega 1400 stanovnika u Koprivničko-križevačkoj županiji. Trenutno se odigrava dvoranska odbojka, poslije čega nastupa tenis.

Sve rezultate iz dosadašnjeg dijela Sportskih igara mladih, koje traju od 24. lipnja do 27. kolovoza, možete pogledati na ovom linku.