Pretraga

Vukovar svojim školarcima osigurao besplatne udžbenike i posebno dizajnirane bilježnice

A- A+

Kao i dosadašnjih godina, Grad Vukovar osigurat će besplatne udžbenike za sve osnovnoškolce, na što je ove godine iz budžeta utrošeno gotovo 114 tisuća kuna. Novost je da će najesen školarci dobiti i besplatne, posebno dizajnirane bilježnice, čime će roditelji čak 2.014 đačića biti dodatno financijski rasterećeni.

Foto: Flickr; Ivan Molnar

Projekt kojime Grad Vukovar financirao udžbenike osnovnoškolaca započeo je još pred dvije godine kada je nabavljeno gotovo 20 tisuća udžbenika u vrijednosti od 1.1 milijuna kuna. Prošle školske godine, 2015./2016. nabavljena je razlika udžbenika u vrijednosti od 147 tisuća kuna, dok će za narednu, 2016./2017. godinu nabaviti još 1.665 udžbenika u vrijednosti od gotovo 114 tisuća kuna.

Izdvojeni članak

Vukovarski učenik pitao ministra zašto se prije škola obnavlja vodotoranj

Od kada traje projekt, ukupno je nabavljeno 23.864 udžbenika u vrijednosti od 1.4 milijuna kuna. Nadolazeće godine roditelji će se dodatno financijski rasteretiti jer će učenici dobiti i besplatne bilježnice. 

– Riječ je o projektu izrade i podjele školskih bilježnica, koji je pokrenut na inicijativu Grada Vukovara. Bilježnice će biti posebno dizajnirane te će se na koricama nalaziti prepoznatljivi motivi i znamenitosti Grada Vukovara. Na ovaj će način roditelji 2.014 učenika biti dodatno financijski rasterećeni, a bilježnice će, osim prekrasnih motiva sadržavati i edukativne poruke, stoji u priopćenju Grada Vukovara. 

Učenicima nižih razreda osnovnih škola bit će darovani kompleti od deset bilježnica, dok će učenici viših razreda osnovnih škola dobiti komplete po osam bilježnica. Za ovaj se projekt planira utrošiti oko 115 tisuća kuna.

Vukovar svojim školarcima osigurao besplatne udžbenike i posebno dizajnirane bilježnice
Share via
Copy link
Powered by Social Snap