Pretraga

WhatsApp uvodi velike novosti: Ovo bi vam se moglo svidjeti!

A- A+

WhatsApp, mnogima omiljeni način komuniciranja, uskoro uvodi velike novosti – napokon će biti moguće koristiti ga na računalu, bez da vam je u isto vrijeme uključen i mobitel, piše BBC. U posljednje vrijeme, WhatsApp je izgubio velik broj korisnika zbog sigurnosnih promjena, pa ne čudi što počinju razmišljati u novom smjeru.

foto: pixabay

WhatsApp se uvijek bazirao na mobitelu kao na glavnom uređaju putem kojeg se sve odvijalo. Zahvaljujući end-to-end enkripciji, sadržaj vaših poruka je vidljiv samo primatelju i pošiljatelju. Iako će sada biti moguće pristupiti tom istom sadržaju s više različitih uređaja, bez da ovise jedni o drugima (čak njih četiri odjednom), najavili su da će se i dalje držati istog principa end-to-end enkripcije.

Iako će ova opcija prvo biti dostupna manjem broju korisnika, kako bi prvo testirali kako to uopće funkcionira, za pretpostaviti je da će se uskoro primijeniti na sve korisnike – kojih ima oko dvije milijarde! Ipak, neki su zabrinuti i oko toga da će ovo otvoriti mogućnost za nove sigurnosne propuste.

Podsjećamo, posljednjih mjeseci je WhatsApp izgubio značajan broj korisnika upravo zbog promjena u uvjetima korištenja – gdje su zatražili dijeljenje podataka sa svojom sestrinskom firmom, Facebook-om. To je naišlo na velika neodobravanja pa su se korisnici odlučili prebaciti na druge platforme. Signal i Telegram su tako zabilježili značajan priljev novih korisnika. Vidjet ćemo hoće li ovaj potez biti uspješan i vratiti korisnike na WhatsApp.