Pretraga

‘Za ovaj plakat sam dao zadnjih 500 funti. Zaposlite me, molim vas!’

A- A+


Izdvojeni članak

Pitanja koja Google postavlja na razgovoru za posao

Pronaći posao čak i sa završenim fakultetom i radnim iskustvom danas je iznimno teško čemu svjedoči i svakodnevni rast broja nezaposlenih na burzi. To zna i Britanac Adam Pacitti koji je odlučio snimiti svoj životopis i potrošiti zadnjih 500 funti na jumbo plakat kojem poručuje zaposlenicima da ga uzmu u obzir. Ovaj potez polučio je nevjerojatne rezultate.

Dvadesetčetverogodišnji Britanac Adam Pacitti je nakon završenog fakulteta medijske produkcije poslao svoj životopis na više od 250 mjesta, no nije dobio nijedan odgovor pa čak niti odbijenicu.

Nakon toga, mladi Britanac je odlučio pristupiti poslodavcima na drugačiji način. Snimio je komični video u kojem prezentira svoja dosadašnja radna iskustva i profil, a sve to je napravio na svojoj web stranici. Osim toga zakupio je sa zadnjih 500 funti koje je imao jumbo plakat na kojem je napisao ‘Posljednjih 500 funti dao sam na ovaj plakat, molim vas zaposlite me’.

Neki bi možda protumačili ovaj korak kao potez očajnika, no Adamova tehnika je uspjela. Njegova fotografija na Twitteru je skupila više od sedam tisuća shareova, a mnogi poslodavci su mu se počeli javljati. U nastavku pogledajte zabavni CV koji je sam Adam napravio.