Pretraga

Za pojedine srednje prijave završavaju ovog ponedjeljka, prijemni kreću već ovih dana

A- A+

Prijave srednjoškolskih programa za osmaše su u elektroničkom sustavu upisa u srednje započele 25. lipnja. Većina njih moći će se prijaviti do 7. srpnja, a iznimka su srednjoškolski programi koji provode dodatne provjere, odnosno prijemne ispite. Prijave takvih programa završavaju već ovog ponedjeljka minutu prije ponoći.

foto: Anton Mezulić| www.srednja.hr

Pred otprilike 38 tisuća osmaša dani su odluke – biraju u kojim će srednjim školama nastaviti svoje obrazovanje. Odabir srednjih škola u elektroničkom sustavu upisa u srednje započeo je prošlog petka, a za srednjoškolske programe koji za upise provode dodatne provjere prijave završavaju ovog ponedjeljka, 28. lipnja u 23:59 sati.

Prijave nakon roka nisu moguće

– Sve programe obrazovanja koji imaju raniji rok prijave učenici mogu vidjeti na kartici Obrazovni programi/Programi s ranijim rokom prijave. Molimo sve kandidate da se pridržavaju navedenog roka jer prijave tih programa nakon isteka roka neće biti moguće. Kandidate kojima nije aktivirana prijava upućujemo da se što prije jave umjetničkim ili drugim srednjim školama koje ih trebaju aktivirati, piše u obavijesti na stranici upisi.hr.

Osim umjetničkih, dodatne provjere provode i neke druge srednje škole, a jedan od glavnih razloga je velika navala superodlikaša. Tako će zagrebačka XV. gimnazija prijemni za program prirodoslovno-matematičke gimnazije održavati 30. srpnja, a za IBMYP dan ranije. Prijemni za prirodoslovnu gimnaziju u Prirodoslovnoj školi V. Preloga održava se 1. srpnja, a za Gimnaziju Tituša Brezovačkoga u Zagrebu 30. lipnja.

Škole same određuju datume prijemnih ispita, ali oni se moraju održati u razdoblju od 29. lipnja do 1. srpnja. Raspored dodatnih provjera, ako su učenici prijavili program za koji se prijemi provodi, moguće je vidjeti u NISpuSŠ sustavu pod karticom ‘Moj raspored’. Važno je naglasiti da ako nakon 28. lipnja učenici izbrišu program s ranijim rokom prijave, dakle neki od ovih za koji se provodi prijemni, više neće imati mogućnost dodavanja navedenog programa.

Podsjetimo, srednjoškolski programi za čiji se upis ne provode dodatne provjere mogu se prijavljivati do 7. srpnja. Konačne ljestvice poretka za sve programe, pa i one s ranijim rokom prijave, bit će generirane 10. srpnja 2021. godine.

Izdvojeni članak
laptop tipkanje online nastava

Na jednom mjestu doznajte sve što morate znati o ovogodišnjim upisima u srednje škole

Kako izračunati bodove i doznati sve o školi koju želite upisati?

Uz pomoć našeg Kalkulatora bodova saznajte koliko bodova prilikom upisa možete očekivati. Na profilu svake srednje škole možete izračunati bodove koji su vam potrebni za upis baš te škole. Ovim kalkulatorom možete izračunati koliko ćete bodova imati na temelju ocjena iz osnovne škole, a možete i vidjeti koliko je minimalno bodova potrebno za upis škole te prosječan broj bodova upisanih učenika.

A u pronalasku srednje škole koja je baš za vas pomoći će vam i naše Online predstavljanje škola. Škole se predstavljaju kroz nekoliko rubrika: naziv škole, lokacija, kratki opis škole, povijest škole, uvjeti upisa, fotografija i video, kontakti.