Pretraga

Za ‘uradi sam’ Batmobile domaća tvrtka u samo par dana kampanjom prikupila preko 200.000 dolara

A- A+

Proteklog tjedna tvrtka CircuitMess mladog karlovačkog inovatora Alberta Gajšaka pokrenula je novu crowdfunding kampanju za svoju novu ‘uradi sam’ STEM igračku. Ideja mini-verzije Batmobilea koju će sastaviti sami mnogima se očito svidjela jer je CircuitMess u svega nekoliko dana kampanje prikupio preko 200.000 dolara, čime je višestruko premašen cilj kampanje od 15.000 dolara.

Albert Gajšak gostovao je u našem podcastu | foto: srednja.hr

Tvrtka CircuitMess osmislila je set pomoću kojeg će kupci moći sastaviti vlastitu pametnu igračku Batmobilea, koji kombinira umjetnu inteligenciju, strojno učenje, robotiku i druge tehnologije. Za svoju novu ‘uradi sam’ igračku putem Kickstarter kampanje prikupili su u manje od deset dana preko 208.000 dolara, što je nešto više od 1,3 milijuna kuna. Prvotni cilj bio je dalekom manji, 15.000 dolara, a kampanja traje još 50 dana.

Prednarudžbu za Batmobile moguće je izvršiti preko Kickstartera po početnoj cijeni od 99 američkih dolara, a kampanja je dostupna na poveznici.

Sastavljanjem ove STEM igračke učit ćete o programiranju mikroračunala te tehnologiji autonomnih vozila. Unutar CircuitMess Batmobilea nalaze se tri procesora, jedan dvojezgreni središnji procesor, pomoćni procesor i jedan koji obavlja obradu računalnog vida, a ima i kameru, Wi-Fi, Bluetooth i niz tehnologija.

A ovaj Batmobile nije prvi obrazovni proizvod CircuitMessa koji motivira djecu i odrasle da stvaraju vlastitu tehnologiju. Do sada je tvrtka na tržište plasirala MAKERbuino – ‘uradi sam’ igraću konzolu, MAKERphone – ‘uradi sam’ mobilni telefon, te STEM Box- preplatu za učenje STEM vještina. CircuitMess su 2017. osnovali Albert Gajšak i Tomislav Car, nakon što se Gajšakova Kickstarter kampanja za MAKERbuino pokazala uspješnom i privukla interes STEM entuzijasta diljem svijeta. Misija i vizija CircuitMessa je postati najoriginalnija i najveća tvrtka za STEM edukaciju na svijetu.

Napomenimo za kraj kako će Albert Gajšak, direktor CircuitMessa ove nedjelje gostovati u emisiji HRT-a Nedjeljom u 2.

Prošle je godine, podsjetimo, Gajšak gostovao u našem podcastu, a što nam je sve ispričao pogledajte u videu ispod.

Copy link
Powered by Social Snap