Pretraga

STEM igračka mladog hrvatskog startupa stiže na police jednog od najvećih trgovačkih lanaca na svijetu

A- A+

CircuitMess, mladi hrvatski startup,  pokreće suradnju s  Walmartom, jednim od najvećih trgovačkih lanaca na svijetu vrijednu 10 milijuna kuna. Na policama Sam’s Cluba, podružnice Walmarta tako će se naći domaće igračke za učenje STEM-a.

Chatter 2.0 domaćeg start-upa CircuitMess naći će se na policama podružnice Walmarta|foto: press

Nakon suradnje s Warner Brosom u sklopu projekta Batmobile, zagrebački startup CircuitMess upravo je postigao novi veliki uspjeh. Otvorili su suradnju sa Sam’s clubom – podružnicom američkog Walmarta čiji predstavnici su prepoznali kvalitetu novog edukacijskog proizvoda Chatter 2.0 te ga naručili u 17.670 primjeraka. Vrijednost ove narudžbe je 1.325.000 dolara .

– Pri odabiru asortimana za naše dućane, uvijek se vodimo time da pronađemo one artikle koji su inovativni i nude iznimnu vrijednost za naše kupce, navodi predstavnik Sam’s Cluba, Cole Powell.

Dodaje i da vrijednost ovog proizvoda leži u tome što djeci pomaže da urone u svijet STEM-a i telekomunikacija te nauče vrijedne vještine koje će im pomoći da se pripreme za poslove budućnosti.

Chatter 2.0 je uradi-sam edukativni set za bežičnu digitalnu komunikaciju

Kako je priopćeno iz CircuitMessa, njihov Chatter 2.0  je uradi-sam edukativni set za bežičnu digitalnu komunikaciju koji funkcionira po principu Walkie-Talkija te uči o elektronici i programiranju. Bit će dostupan kupcima u 589 Sam’s Club prodavaonica diljem SAD-a po cijeni od 99,98 dolara.

Iz zagrebačkog start-upa ističu da je ovo je tek posljednji u nizu CircuitMessovih projekata koji je u svojim nastojanjima da postane najprepoznatljiviji svjetski brend STEM igračaka posljednjih godina razvio razne elektroničke uradi-sam proizvode za djecu. Usprkos krizi na tržištu komponenata koja je posljednjih mjeseci potresala proizvođače elektronike, CircuitMess je uspio premostiti sve prepreke.

– 2022. je bila teška godina za sve proizvođače elektronike, pa tako i nas. Covid, rat u Ukrajini i problemi na tržištima čipova su uzrokovali kašnjenja u tokovima nabave i to se odrazilo na određene projekte kao što je CircuitMess Batmobile kojeg razvijamo u suradnji s Warner Brosom. Međutim uspjeli smo nadići sve te poteškoće i radimo dalje punom parom. Trenutno nam je u fokusu finaliziranje projekta CircuitMess Batmobile te ćemo ga u narednim tjednima isporučiti našim vjernim kupcima koji su ga strpljivo čekali, objašnjava direktor CircuitMesa Albert Gajšak.

Izdvojeni članak

Albert Gajšak uspio je sakupiti 300.000 dolara za STEM Box: U našem podcastu govorio je više o tom proizvodu

‘Ovo je indikator da radimo super proizvode’

Osim licenciranih projekata poput Chattera 2.0 i Batmobilea, CircuitMess trenutno razvija svoje pretplatničke servise za učenje elektronike i programiranja. U narednom periodu plan im je investirati i u razvoj originalne edukativne aplikacije za programiranje CircuitBlocks. Inače, riječ je o vrlo mladoj tvrtki – zaposlenici CircuitMessa dolaze iz raznih dijelova zemlje, a svi su mlađi od 30 godina. Gajšakov startup trenutno broji 25 zaposlenika, a Projicirani prihodi CircuitMessa u 2022. Iznose 16 milijuna kuna, što je skoro 80% veći iznos u odnosu na prihod iz 2021. godine.

– Činjenica da je Walmart odabrao naš proizvod je indikator da radimo super proizvode i da se razvijamo u dobrom smjeru, navodi Mihael Gelo, prodajni predstavnik CircuitMessa koji je uz Gajšaka upravljao ovom suradnjom.

Gelo također ističe kako će njihov tim u narednom periodu postavljati temelje za buduće projekte s Walmartom, ali i drugim velikim brendovima.

Osim što će otvoriti vrata za daljnji razvoj i  CircuitMessa, suradnja Gajšakovog startupa i Walmarta velika je promocija i za Hrvatsku. Gajšak tako ističe kako je posebno ponosan što će se u domovima diljem tehnološki napredne Amerike STEM ovoga Božića učiti uz pomoć proizvoda iz Hrvatske.

O CircuitMessu

CircuitMess je tehnološki startup kojeg su 2017. osnovali Albert Gajšak i Tomislav Car, nakon što se Gajšakova Kickstarter kampanja za MAKERbuino pokazala uspješnom i privukla interes STEM entuzijasta diljem svijeta.  Misija i vizija CircuitMessa je postati najoriginalnija i najveća tvrtka za STEM edukaciju na svijetu.