Pretraga

Zagrebačka srednja škola mijenja ime, razlog: Stari naziv ‘ne daje pravu sliku’ o svemu što nude

A- A+

Poštanska i telekomunikacijska škola u Zagrebu promijenit će ime u Tehničku školu za računalstvo i mrežne djelatnosti, potvrdila je odluku zagrebačka skupština nakon prijedloga Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade. Prema odluci, dosadašnji naziv nije odražavao pravu sliku obrazovnih programa koje škola nudi.

zgrada Poštanske i telekomunikacijske škole u Zagrebu

foto: screenshot Google Maps

Poštanska i telekomunikacijska škola u Zagrebu mijenja ime, a po novom će se zvati Tehnička škola za računalstvo i mrežne djelatnosti. Zahtjev je to koji je podnio Gradski ured za obrazovanje, sport i mlade, a u zagrebačkoj skupštini podržalo ga je svih 29 prisutnih zastupnika.

Naime, Poštanska i telekomunikacijska škola već desetak godina uz programe tehničar za telekomunikacije i tehničar za poštanske i financijske usluge ima i smjer tehničar za računalstvo. Upravo je taj smjer u zadnje vrijeme dominantan po broju razreda, stoga dosadašnji naziv ne daje pravu sliku o obrazovnim programima koje navedena škola nudi, piše u obrazloženju odluke u Službenom glasniku Grada Zagreba.

Izdvojeni članak
učionica razred

Srednja škola dobila opremu koju je policija oduzela od dilera: ‘Mogu se legalno koristiti’

Prijedlog novog naziva Tehničke škole za računalstvo i mrežne djelatnosti proizlazi iz činjenice što navedena škola provodi program tehničara za računalstvo, dok prema statutu Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM), poslovi elektroničkih komunikacijskih mreža, odnosno telekomunikacija te poštanskih usluga spadaju upravo u mrežne djelatnosti.

Škola je osnovana još 1948. godine pod imenom TT mehaničarska škola u Zagrebu, a od tada je do danas promijenila naziv nekoliko puta. Nosila je i ime Industrijska TT škola, kao i Škola s praktičnom obukom za telekomunikacije. Odlukom gradskih vlasti 1991. godine, osnovana je pod nazivom kojeg je nosila sve do 2024. godine.