Pretraga

Zagrebački gimnazijalci prikupili 12.500 kuna za učenicu koja je zbog bolesti ostala bez obje potkoljenice

A- A+

Zagrebačka IX. gimnazija nizom humanitarnih aktivnosti uključila se u akciju prikupljanja sredstava za Anitu Markuš, srednjoškolku kojoj su zbog bolesti morale biti amputirane obje potkoljenice. Humanitarnim koncertom ‘Deveti krug rocka II. za Anitu’ i božićnim sajmom gimnazijalci su prikupili ukupno 12.500 kuna čime su dali svoj mali doprinos akciji ‘Hodaj, Anita’ kojom se prikupljaju sredstva za kupovinu mikroprocesorskih elektroničkih koljena za Anitu.

Foto: Volonterski klub IX. gimnazije

Učenici volonteri iz zagrebačke IX. gimnazije uz pomoć drugih učenika zagrebačkih škola organizirali su početkom prosinca humanitarni koncert Deveti krug rocka II., a prihod od koncerta bio je namijenjen Aniti Markuš, srednjoškolki kojoj su zbog meningokokne sepse amputirane obje potkoljenice.

Aniti su, naime, potrebne proteze koje bi joj omogućile samostalno kretanje pa su se srednjoškolci na ovaj način organizirali i dali doprinos akciji ‘Hodaj, Anita’ kojom se prikupljaju sredstva za kupovinu mikroprocesorskih elektroničkih koljena. Humanitarnim koncertom prikupili su 7.300 kuna, a sredstva su dodatno ‘podebljali’ humanitarnim božićnim sajmom održanim početkom ovog tjedna.

Humanitarni božićni sajam IX. gimnazije | Foto: IX. gimnazija

Prodajom kolača, raznih ukrasa, čestitki i svakojakih sitnica uprihodili su još 5.141 kuna pa tako skoro 12.500 kuna doniraju za kupovinu mikroprocesorskih elektroničkih koljena za Anitu.

Škola je na svojim stranicama istaknula kako je najviše novca na sajmu prikupio 4.C razred, a kako je bilo na koncertu Deveti krug rocka II. početkom prosinca, pogledajte u našem videu.