Pretraga

Zagrebački stožer preporučio online nastavu jednoj školi, PGŽ odlučila u kojem se slučaju zatvaraju za starije učenike

A- A+

Dnevni porast broja novozaraženih u Hrvatskoj nešto je manji nego prethodnih dana – u zadnja 24 sata zabilježeno je 819 pozitivnih nalaza. U Zagrebu je 286 novozaraženih te je lokalni stožer donio preporuku da jedna osnovna škola prijeđe na online nastavu. U Primorsko-goranskoj jučer je odlučeno u kojem će se slučaju škole zatvoriti za starije učenike.

Foto: srednja.hr

Kako je priopćio Stožer Grada Zagreba, u protekla 24 sata u metropoli je zabilježeno 286 novozaraženih koronavirusom, a za 830 osoba izrečena je mjera samoizolacije. Značajan broj učenika je u samoizolaciji, a jednoj osnovnoj školi preporučen je i prelazak na online nastavu.

Izdvojeni članak

MIOC i još jedna velika gimnazija od sutra u potpunosti prelaze na online nastavu!

– Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod četiri učenika i pet nastavnika osnovnih škola te devet učenika i dva nastavnika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 280 učenika i tri nastavnika osnovnih te za 280 učenika i dva nastavnika srednjih škola. Zbog epidemiološke situacije i velikog broja učenika u samoizolaciji, preporučen je prelazak na C model nastave u jednoj osnovnoj školi. U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalaze 24 osobe, priopćeno je iz zagrebačkog Stožera civilne zaštite bez otkrivanja o kojoj je školi riječ.

Stožer Primorsko-goranske županije u subotu je donio važnu odluku o tome u kojem će se slučaju škole zatvoriti za starije učenike.

– Stožer CZ PGŽ temeljem stabilne epidemiološke situacije na području Kvarnera i Gorskog kotara drži da se nastava u obrazovnim institucijama može nastaviti po dosadašnjem modelu, dakle u školama. U slučaju da tri dana za redom na području PGŽ bude više od 50 novozaraženih dnevno, Stožer civilne zaštite PGŽ uputit će prijedlog Nacionalnom stožeru za uvođenje online nastave za učenike viših razreda osnovne i učenike srednje škole, priopćeno je iz stožera PGŽ.