Pretraga

Zagrebački studenti održali svoju filmsku reviju: Gledatelji imali priliku pogledati 20 filmova

A- A+

U zagrebačkom kinu Tuškanac održana je dvodnevna ‘5. revija studentskih filmova Sveučilišta VERN’. Gledatelji su imali priliku vidjeti više od 20 filmova uz dva noviteta: format projekcija filmova produljen je na dva dana, a ovoga puta prikazani su i filmovi strane produkcije.

revija studentskih filmova vern

Foto: PR

5. revija studentskih filmova Sveučilišta VERN‘ ove je godine održana u svježem izdanju s nekoliko noviteta. Prvi dan revije bio je rezerviran za kratkometražne igrane i animirane filmove koje su režirali i snimili VERN-ovi studenti umjetničkih studija pod mentorstvom predavača. Drugog dana prikazani su dokumentarni filmovi VERN-ovih studenata te gostujući filmski naslovi studenata beogradske Akademije umetnosti i Fakulteta medija i komunikacija.

Više od 20 studentskih filmova

Na ovogodišnjoj reviji prikazano je više od 20 filmova, njih 15 nastalih u produkciji VERN-a. Gledatelji su imali priliku vidjeti i neke naslove koji su svoja premijerna izdanja imali u studentskoj selekciji Pula film festivala, ali i na ovogodišnjim Danima hrvatskog filma, poput animiranog filma ‘Baloon’ i igranog filma ‘Online’. Neki od prikazanih naslova tek čekaju svoje festivalske premijere.

– Naša godišnja produkcija sve je veća, a ove smo godine program proširili i izabranim studentskih filmovima Akademije umetnosti i Fakulteta medija i komunikacija iz Beograda s kojima su naši studenti uspostavili suradnju pa smo format proširili na dva dana. Većinu programa čine igrani filmovi, ali raduje nas što publici možemo prikazati i sjajne dokumentarne i animirane filmove. Također, ove smo im godine prepustili i  cjelokupnu organizaciju i to se pokazalo odličnom odlukom, napravili su sjajan posao, izjavila je pročelnica umjetničkih studija Sveučilišta VERN Ozana Ramljak.

Izdvojeni članak

U sjevernoj Hrvatskoj otvorena prva digitalna učionica budućnosti, zavirite u unutrašnjost

Poznati mentori

Studentima su mentori bila poznata lica domaće audiovizualne industrije, od kojih su im neki i predavači na studiju poput Ivana MaločeVinka BrešanaDražena ŽarkovićaKristijana MilićaNevena Hitreca te Danijela Kušana. Projekcijama filmova u punoj dvorani kina Tuškanac prisustvovao je i dio glumačke ekipe koja je ponovno okupila ugledna imena, ali i nove nade hrvatskog glumišta poput Tome MedvešekaMelise JakupovićLucije AlfierKristiana BonačićaLava Novosela i mnogih drugih.

Cjeloviti popis prikazanih filmova koje su snimili studenti VERN-ovog preddiplomskog studija Filmskog, televizijskog i multimedijskog oblikovanja te diplomskog studija Filmske i televizijske režije i produkcije, kao i popis glumaca dostupan je na web stranici vern.hr.