Pretraga

Zaklada dodjeljuje ukupno 250.000 eura stipendija učenicima i studentima: Evo kako se prijaviti

A- A+

Zaklada ‘Hrvatska za djecu’ ove je školske i akademske godine osigurala ukupno 250.000 eura stipendija za 200 učenika i studenata iz cijele Hrvatske. Iznos pojedinačne stipendije za učenike iznosi 1.000, a za studente 1.500 eura te će biti  jednokratno isplaćene dobitnicima stipendija na njihove račune do 31. prosinca 2023. godine. Kriteriji su različiti i za svaki se dobije određeni broj bodova.

euri u novčaniku

Foto: srednja.hr

Stipendije ne dodjeljuju samo gradovi, općine, županije, država ili poslodavci. Ukupno 250.000 je eura osigurala Zaklada ‘Hrvatska za djecu’ za stipendije za 100 učenika i 100 studenata u redovnom statusu. Pojedinačno će svaki učenik ili student dobiti 1.500 eura, a taj iznos stipendije bit će im isplaćen odjednom i to najkasnije do 31. prosinca 2023. godine.

Natječaj za stipendije za učenike srednjih škola, dostupan je od 7. rujna do 7. listopada ove godine, a za studente je otvoren od 12. rujna do 12. listopada. Zaklada se prvenstveno bavi pružanjem podrške djeci iz obitelji slabijeg imovinskog stanja tijekom cijele godine. Dodjeljuju 26 različitih vrsta potpora koje obuhvaćaju različite skupine djece, uključujući bolesnu, udomljenu i darovitu djecu u sustavu obrazovanja.

Izdvojeni članak

Otvoren natječaj za ‘braniteljske’ stipendije za srednjoškolce, četiri su kategorije u kojima se dijeli

Tako se kriteriji za ove stipendije uglavnom odnose na socio-ekonomske i zdravstvene stavke. Detalje stipendije za učenike možete pogledati ovdje, a kriterije i uvjete za stipendije za studente možete pronaći na ovoj poveznici ili u dokumentima koji se nalaze niže u tekstu.

–  Tijekom 15 godina svog djelovanja, Zaklada je pružila ogromnu podršku više od 100.000 djece i mladih, dodjeljujući gotovo 16 milijuna eura pomoći. Ova podrška obuhvaća: 4,5 milijuna eura za fizičke osobe, 4,4 milijuna eura za pravne osobe, pet milijuna eura za stipendije, 1,9 milijuna eura za prehranu djece u školama te 115 tisuća eura za samostalne projekte, naglasili su iz Zaklade.

Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je ponovno učitati stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab