Pretraga

Zamjenik gradonačelnika godinu dana volontirao samo kako bi učenici imali besplatne udžbenike

A- A+

Predizborno obećanje Emila Priskića, zamjenika gradonačelnika Opatije, bilo je da prvu godinu mandata neće biti zaposlen u Gradu, već će volontirati za naknadu od 5.000 kuna. To je svoje obećanje ispunio, kaže i sam, kako bi razlika u naknadi koju je dobivao mogla otići za besplatne udžbenike osnovnoškolcima u Opatiji, piše Novi list.

Foto: Službena stranica Grada Opatije

Od sutra, 14. lipnja, zamjenik gradonačelnika Opatije Emil Priskić postaje zaposlenikom Grada. Pomalo čudno, ako ste neupućeni u činjenicu da je, ispunjavajući predizborno obećanje, Priskić prvu godinu mandata volontirao. Umjesto plaće od 14.000 kuna, primao je volontersku naknadu od 5.000 kuna.

Sve zbog besplatnih udžbenika za osnovnoškolce

Razlika u novcu koji je dobivao kao volontersku naknadu i onoga što bi dobivao kao plaću otišla je u plemenitu svrhu.

Izdvojeni članak

Ovaj se hrvatski gradonačelnik odrekao svoje plaće da bi tim novcem stipendirao studente

– Sve u svrhu toga da bi Grad Opatija osnovnoškolcima mogao osigurati besplatne udžbenike. Kako je prošla prva godina mandata, ovim vas putem obavještavam da od 14. lipnja više neću biti volonter, već ću za svoj rad primati plaću. Grad je mojim volontiranjem u prvoj godini uštedio nešto više od 180.000 kuna, kada koristimo izračune na osnovi bruto iznosa, pojašnjava Emil Priskić koji poručuje da je plaću koju će primati kao dogradonačelnik već definiralo Gradsko vijeće Grada Opatije i ona će iznositi u neto iznosu nešto više od 14.000 kuna s obzirom na porezne olakšice koje koristi na ime troje djece, rekao je Emil Priskić.

Volontiranje u prvoj godini mandata, kaže Priskić, bilo je upravo njegovo predizborno obećanje koje je odlučio ispuniti.

– Moje predizborno obećanje građanima bilo je da ću u prvoj godini mandata raditi kao volonter uz volontersku naknadu od 5.000 kuna, a sve zbog toga što sam htio da se razlika do plaće koja mi pripada po odluci Gradskog vijeća, iskoristi za financiranje besplatnih udžbenika svim osnovnoškolcima. Kako se ove godine ne kupuju svi udžbenici, nego će veliki dio udžbenika koje su koristili učenici u ovoj školskoj godini biti iskorišten za nove polaznike tih razreda sljedeće godine, nije više bilo potrebe za taj moj status, kazao je Priskić za Novi list.