Pretraga

Zaposlenica škole godinama varala na putnim troškovima: Tako je ukrala gotovo 24 tisuće eura

A- A+

Više od četiri godine 51-godišnjakinja, inače zaposlenica škole s područja Đurđevca, varala je na putnim troškovima. Tako je školu olakšala za nevjerojatnih 23.865 eura. Policija ju je uhvatila, proveli su istragu, a sada je državnom odvjetništvu predana kaznena prijava za kazneno djelo – prijevara.

crno-bijela fotografija učionice sa školskim klupama

Foto: Unsplash

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave koprivničko-križevačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenom 51-godišnjakinjom s područja Zagrebačke županije, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare.

Sumnja se da je osumnjičena kao zaposlenica školske ustanove na širem đurđevačkom području od studenoga 2018. do veljače 2023. godine primala putne troškove za putovanje na posao od mjesta prebivališta, iako je neprijavljeno boravila na adresi na širem đurđevačkom području te nije imala pravo primati putne troškove. Time je stekla protupravnu imovinsku korist od najmanje 23.865 eura.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare protiv osumnjičene je  podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.