Pretraga

Žene uvijek imaju ‘plan B’ kada se radi o muškarcima

A- A+

Ženama je ljubavni život jako važan te često razmišljaju i nekoliko koraka unaprijed. Stoga nije čudno da se priča kako žene koje su u duljim vezama ili čak u braku, u dosta slučajeva imaju plan B, odnosno muškarca u rezervi u slučaju da s odnosom u kojem su trenutno nešto pođe po zlu.

www.fraakz.com

Djevojke i žene puno vremena provode razmišljajući o svom ljubavnom životu, za koji im je vrlo važno da bude onakav kakav su zamislile da će biti. Zato gotovo uvijek razmišljaju i po nekoliko koraka unaprijed te vlada mišljenje kako uvijek imaju ‘plan B’ ili muškarca u rezervi ako se slučajno nešto dogodi s vezom ili odnosom u kojem se nalaze, piše Daily Mail.

Izdvojeni članak

Motivi za prijevaru u ljubavnoj vezi

Svakoj desetoj ženi ‘plan B’ muškarac izjavio je ljubav

Mogući rezervni partneri su najčešće oni muškarci koji se već nalaze u njezinom životu, poput prijatelja za kojeg zna da gaji osjećaje prema njoj ili bivšeg partnera, a nerijetko i kolege s posla ili faksa. Tako žena u slučaju prekida, ima rezervu koja bi trebala nadomjestiti muškarca koji više nije uz nju, a gotovo polovica žena tvrdi kako njihov partner zna za treću stranu. To je potvrdila studija britanske tvrtke OnePoll.com provedena na tisuću ljudi.

Jedna od deset žena tvrdi kako im je njihov muškarac iz ‘plana B’ već priznao ljubav, a svaka peta vjeruje kako bi isti ostavio sve drugo zbog njih. Neke od žena još uvijek vežu osjećaji za muškarca iz ‘rezerve’, a za 12 posto njih ti su osjećaji snažniji nego za bolju polovicu, potvrdilo je istraživanje.

Izdvojeni članak

Prednosti i mane veze na daljinu

Polovici žena partner zna za ‘rezervu’

Unatoč tajnovitosti koja veže ovakav odnos, polovica žena priznaje kako njihov partner zna za treću stranu. Jedan od četiri muškarca ju je čak i upoznao. Međutim, jedna od tri žene ne bi nikad realizirala svoj ‘plan B’, polovica njih ima pristup ‘nikad ne reci nikad’, a jedna od šest ozbiljno razmišlja o oživljavanju romanse.

– Moderne žene svjesne su toga da se svašta može dogoditi i ne žele to dočekati nespremne. Facebook i Twitter su to olakšali, pa bi muškarci trebali pripaziti je li im draža večer s prijateljima ili boljom polovicom, istaknuli su iz tvrtke koja je provela istraživanje.