Pretraga

Zatražen istražni zatvor za instruktora vožnje koji je naletio autom na tinejdžerice: Sud to odbija

A- A+

Općinsko kazneno državno odvjetništvo traži istražni zatvor za 38-godišnjeg instruktora vožnje koji je prošle subote naletio na dvije tinejdžerice na pješačkom prijelazu. Sudac istrage Županijskog suda odbio je taj prijedlog, no iz OKDO-a kažu da će se žaliti na odluku.

Foto: Pixabay

Prošle subote u Ulici Antuna Šoljana u Španskom, automobil autoškole naletio je na dvije tinejdžerice koje su prelazile cestu. Nesreća se dogodila nešto prije 20 sati navečer, a krivac je bio 38-godišnji muškarac, ujedno i instruktor vožnje, za kojeg Općinsko kazneno državno odvjetništvo (OKDO) traži istražni zatvor.

– Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 38-godišnjak 29. srpnja 2023., u 19:54 sati u Zagrebu, upravljao osobnim automobilom južnom kolničkom trakom Ulice Antuna Šoljana u smjeru istoka te se nije približavao pješačkom prijelazu (prometom se ne upravlja semaforima niti znacima ovlaštene osobe) sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake olako smatrajući kako neće ugroziti sigurnost drugih sudionika u prometu, stoji u priopćenju OKDO-a.

Izdvojeni članak
Autoškola Danko

Nesreća u Zagrebu: Na dvije tinejdžerice naletio automobil autoškole, oglasila se policija

Ističu i kako se osnovano sumnja da instruktor nije upravljao sigurnosnom brzinom da može zaustaviti svoje vozilo kako bi propustio tinejdžerice da prijeđu preko cesto pa je na kraju njih naletio pri čemu su zadobile teške tjelesne ozljede. Sucu istrage Županijskog suda podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog dijela, što je odbijeno.

– Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu podnijet će žalbu protiv rješenja suca istrage, zaključuju iz OKDO-a.