Pretraga

Želite završiti još jedan razred srednje škole? Ministarstvo mijenja glavno pravilo

A- A+

U Hrvatskoj je moguće završiti dodatan razred srednje škole. Ministarstvo obrazovanja upravo je promijenilo glavno pravilo vezano za tu praksu.

razred učenici učionica

Foto: Pixabay

Ako ste upisali dvogodišnju ili trogodišnju srednju školu, ali negdje na putu shvatili da ne bi bilo loše završiti još jedan razred, bez panike – u Hrvatskoj to možete učiniti. Posebnim pravilnikom uređeni su uvjeti i načini stjecanja više razine kvalifikacije, odnosno završavanje dodatnog razreda srednje škole. Jedan od glavnih uvjeta bio je da učenik može redovno završiti dodatni razred u roku od dvije godine od završetka dvogodišnjeg, odnosno trogodišnjeg školovanja; kao i uvjet da mora imati minimalan prosjek ocjena od 3,50.

Ove je godine resorno Ministarstvo znanosti i obrazovanja taj pravilnik odlučilo mijenjati. Konkretno, odlučili su mijenjati stavku o prosjeku, pa će sada višu kvalifikaciju, odnosno dodatni razred moći upisati i oni učenici koju su u prethodnom razdoblju imali i niži prosjek od 3,50. Za takve će se učenike, pak, odluka o upisu pomno raspraviti i odlučiti na nastavničkom vijeću škole.

Navedene izmjene pravilnika trenutno se nalazi u fazi savjetovanja sa zainteresiranom javnošću, a zaključenje izvještaja sa savjetovanja Ukoliko želite ostaviti neki komentar, primjedbu ili prijedlog, to možete učiniti putem ove poveznice.