Pretraga

Žica, blato i prijelaz preko pruge do škole

A- A+


Ja sam u tvojim godinama do škole bosonog pješačio 20 kilometara, kroz blato i snijeg, sakrivajući se od srpskih snajpera. I to nakon što sam nahranio stoku. Za užinu smo goloruki morali otimati ribu polarnim medvjedima, a umjesto klupa sjedili smo na daskama posutim čavlima. A vi ste se danas našli žaliti.

Svatko je od nas čuo ovakvu priču od nekog starog prdonje i svi smo na nju kolutali očima. E pa pokazalo se da možda nisu bile toliko napuhane, jer klinci s zagrebačke kajzerice dan danas o škole pješače kroz šikaru, preko pruge uz bodljikavu žicu. Ovakva situacija potakla je građansku inicijativu Za kaj? Za Kajzericu da se obrate medijima.

“Obećanja Grada smo ponovno dobili. Hvala im na tomu. Podsjećamo vas da je još prije deset godina gradonačelnik Milan Bandić na skupu u društvenom domu na Kajzerici izjavio: Ako sljedeće godine ne počne gradnja škole i vrtića na Kajzerici – pljunite me u usta., prenosi index.hr

Pokušavamo doći do audio zapisa na kojem je takvu izjavu gradonačelnik Bandić dao, kako bi obogatili našu arhivu svakogodišnjim identičnim izjavama. Političarima, gradskim čelnicima – vladajućim i oporbenim, ne vjerujemo više niti slova. Iako su nas pozvali na sastanak u Grad na koji smo se odazvali – predstavnike naše inicijative nisu primili. Uz ispriku su nas naknadno pozvali da im se ponovno javimo. Kao i s obećanjima, kojih ne manjka – tako nam se besplatno prodaju i isprike. Ne usudimo se tražiti niti školski autobus – samo zato što bi ga vjerojatno odmah obećali – nagodinu” rekli su za index.hr.

Kakav je vaš put do škole? Imate li sličnih prolblema? Pošaljite nam slike na mail [email protected].