Pretraga

Znao da ide u popravni dom i nastavio mlatiti

A- A+

Nakon što je maloljetnik(17) slomio lubanju studentu, u javnost su izašle nove informacije o tom slučaju. Kako prenosi Slobodna Dalmacija, Centar za socijalnu skrb Šibenik, Odjel za djecu, maloljetnike i obitelj, zatražio je smještaj maloljetnika u Odgojni dom Ivanec.

Odgojna ustanova odgovorila je Centru kako zbog popunjenosti kapaciteta nije u mogućnosti primiti maloljetnika te je on uvršten na listu čekanja. Ipak, Centar za socijalnu skrb bio je ustrajan. Tako da je 25. studenoga donesena odluka o smještaju maloljetnika. Odluka je donesena samo desetak sati prije nego je isti ispred noćnog kluba teško ozlijedio J.K.(25).

Kako Slobodna Dalmacija doznaje, vlasnik kluba Vinko Vujić izražava žaljenje zbog događaja, no ističe kako njegovi zaposlenici nisu ni u čemu pogriješili, te da nisu odgovorni za događaje nakon zatvaranja kluba. Snimke nadzornih kamera iz noćnog kluba predane su policiji koja ispituje okolnosti nemilog događaja. Jedina dobra vijest je što su liječnici u priopćenju rekli kako ima nade za mladićev oporavak koji je i dalje u stanju inducirane kome.

Je li situacija s nasiljem među maloljetnicima toliko alarmantna da postoje liste čekanja za odgojne ustanove? “To nije jedini dom koji postoji u Hrvatskoj i to dijete se uz malo više angažmana moglo poslati u neki drugi“, rekla je za srednja.hr Suzana Ritz.