Pretraga

Znate li koja su vaša radnička prava? Ako niste sigurni, ovo bi vam moglo biti dosta korisno

A- A+

Prije pridruživanja svijetu poslova, za svakog budućeg radnika važno je znati sva prava koja mu pripadaju. Zato je ZOOM savjetovanje koje će se održati 21. veljače namijenjeno upravo mladim radnicima i radnicama, studentima i studenticama ili onima koji tek traže posao, a sve s ciljem boljeg informiranja o njihovim pravima i načinima poboljšanja uvjeta rada koji ih očekuju. Organizira ga Savez samostalnih sindikata Hrvatske.

Foto: Rad po mjeri, Facebook

Koji dokumenti štite vaša prava? Kakva prava imaju zaposleni na određeno vrijeme? Ako na ova pitanja nemate jasne odgovore, savjetovanje ‘Znaš li svoja radnička prava?’ za vas bi trebao biti glavni događaj u ponedjeljak, 21. veljače. U trajanju od sat i 15 minuta, s početkom u 16 sati, na ovom će savjetovanju svi zainteresirani moći saznati bitne informacije o svojim pravima kao radnicima koja jamči zakon, kako se ona ostvaruju i kako bi ih se moglo unaprijediti.

Želite saznati više o svojim radničkim pravima, kako se izboriti za bolja prava i uvjete? Ovo savjetovanje je namijenjeno upravo vama, mladim radnicima i radnicama, studentima i studenticama, onima koji tek traže posao, zaposlenima na određeno vrijeme ili putem drugih neobičnih oblika ugovora.

Stručni suradnik za projekte Josip Miličević i Ines Duk Ocvarek, pravna povjerenica, govoriti će o navedenim temama te odgovarati na sva pitanja koja bi sudionici mogli imati.

Savjetovanje organizira Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) preko aplikacije za videopozive ZOOM. Svi zainteresirani za sudjelovanje prijavljuju se preko poveznice.

Savjetovanje se održava u okviru projekta ‘Rad po mjeri čovjeka’, sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.