Pretraga

Zuckerberg svrgnut s trona: Najmlađom milijarderkom upravo je proglašena Kylie Jenner

A- A+

Najugledniji poslovni časopis svijeta, Forbes, objavio je kako je Kylie Jenner postala najmlađa samoostvarena milijarderka svih vremena. Prvu milijardu zaradila je u 21. godini, čime je prestigla tvorca Facebooka, Marka Zuckerberga koji je milijarder postao s 23.

Kylie Jenner; screenshot: YouTube

Kako piše Forbes, u ovom se trenutku bogatstvo najmlađe u klanu Kardashian-Jenner procjenjuje na vrtoglavih milijardu dolara, čime je Kylie Jenner upravo postala najmlađa samoostvarena milijarderka svijeta.

Za uspjeh kompanije najzaslužnije su društvene mreže

Izdvojeni članak
mobitel na čijem je ekranu youtube logo

Magapopularna braća Paul ‘gledaju’ klincu u leđa: Poznato tko je najbogatiji YouTuber svijeta

Većina njene zarade dolazi od uspješne kozmetičke linije koju je pokrenula 2015., najprije pod imenom Kylie Lip Kits, a kasnije je kompanija preimenovana u Kylie Cosmetics. Samo u prošloj godini tvrtka je zaradila 360 milijuna dolara.

Osnovica uspjeha tvrtke dobro je oglašavanje proizvoda na društvenim mrežama – Instagramu, Snapchatu, Facebooku i Twitteru. Svojim pratiteljima, kojih je 175 milijuna, tim kanalima najavljuje lansiranje novih proizvoda te daje uvid u to kako izgledaju prije no što stignu u prodaju.

– To je moć društvenih mreža. Imala sam tako snažan doseg prije nego što sam započela bilo što, kaže Jenner za Forbes.

Samoostvarenje ili dobra obiteljska pozadina?

Izdvojeni članak

Jedan od najbogatijih ljudi na svijetu otkrio kako mu je profesorica promijenila život

Mnoge je razljutilo to što je Forbes mladu Jenner nazvao samoostvarenom milijarderkom, s obzirom na njenu obiteljsku pozadinu. Naime, karijeru je započela u dugovječnom reality showu ‘Keeping Up With the Kardashians‘ (KUWTK), sa svega devet godina.

Show je to koji se prikazuje još od 2007., a svi članovi obitelji na taj su način stekli svjetsku slavu koja je dobro podebljala i njihov bankovni račun. Nedvojbeno je da je dio tog kapitala, barem onaj u obliku pratitelja na društvenim mrežama koje Jenner spominje, važan dio njenog uspjeha.

Kao protuargument tezi da Jenner nije samoostvarena milijarderka često se navodi da je najmlađa Jenner ‘prešišala’ po zaradi sve svoje sestre, čak i Kim. Uz to, poznat je i slučaj u kojemu je njen brat, Rob Kardashian, koji dakle ima identičnu obiteljsku pozadinu, doživio veliki poslovni fijasko sa svojom tvrtkom za proizvodnju čarapa. Tvrtka Arthur George i dalje posluje jer ju je krajem 2018. prodao svojoj majci Kris Jenner.

https://www.instagram.com/p/BupD9l8H1x4/