Pretraga

Magapopularna braća Paul ‘gledaju’ klincu u leđa: Poznato tko je najbogatiji YouTuber svijeta

Sedmogodišnji dječak Ryan, zvijezda kanala Ryan ToysReview, najbogatiji je YouTuber svijeta, objavio je ovih dana časopis Forbes. Zaradom od 22 milijuna pretekao je na ljestvici Jakea Paula.

foto: pixabay

Ryan ToysReview, kao što i naziv sugerira, kanal je za recenziju igračaka. Sedmogodišnjeg dječaka ovih je dana Forbes proglasio najbogatijim YouTuberom sijeta. U posljednjih šest mjeseci 2017. i prvih šest 2018. zaradio vrtoglava 22 milijuna dolara. Njegov kanal inače ima 17.357.632 pretplatnika te ukupno 25.969.922.055 pregleda videa.

Svoju zaradu mladi je YouTuber udvostručio u odnosu na prethodnu godinu, a na pitanje novinara zašto djeca vole gledati njegove videe, Ryan je jednostavno odgovorio:

– Jer sam zabavan i smiješan.

Prema procijeni Forbesa samo jedan milijun Ryan je zaradio kroz sponzorirane objave, dok je preostala većina generirana kroz reklame koje YouTube pušta prije reprodukcije videa.

Pola milijuna manje u istom je razdoblju zaradio Jake Paul, a treći je na Forbesovoj ljestvici kanal Dude Perfect sa zaradom od 20 milijuna dolara.

Najveći pad u prvih deset YouTubera doživio je Logan Paul. Sa zaradom od 14,5 milijuna dolara nalazi se na desetom mjestu. Na njegov manjak prihoda zasigurno je utjecao incident u kojemu je Logan Paul u videu prikazao tijelo obješenog čovjeka koji je počinio samoubojstvo. Google je Logana uklonio iz programa Google Preferred, unutar kojeg se brendovi oglašavaju na kanalima 5% najpopularnijih YouTubera.