Pretraga

Magapopularna braća Paul ‘gledaju’ klincu u leđa: Poznato tko je najbogatiji YouTuber svijeta

A- A+

Sedmogodišnji dječak Ryan, zvijezda kanala Ryan ToysReview, najbogatiji je YouTuber svijeta, objavio je ovih dana časopis Forbes. Zaradom od 22 milijuna pretekao je na ljestvici Jakea Paula.

foto: pixabay

Ryan ToysReview, kao što i naziv sugerira, kanal je za recenziju igračaka. Sedmogodišnjeg dječaka ovih je dana Forbes proglasio najbogatijim YouTuberom sijeta. U posljednjih šest mjeseci 2017. i prvih šest 2018. zaradio vrtoglava 22 milijuna dolara. Njegov kanal inače ima 17.357.632 pretplatnika te ukupno 25.969.922.055 pregleda videa.

Svoju zaradu mladi je YouTuber udvostručio u odnosu na prethodnu godinu, a na pitanje novinara zašto djeca vole gledati njegove videe, Ryan je jednostavno odgovorio:

– Jer sam zabavan i smiješan.

Prema procijeni Forbesa samo jedan milijun Ryan je zaradio kroz sponzorirane objave, dok je preostala većina generirana kroz reklame koje YouTube pušta prije reprodukcije videa.

Pola milijuna manje u istom je razdoblju zaradio Jake Paul, a treći je na Forbesovoj ljestvici kanal Dude Perfect sa zaradom od 20 milijuna dolara.

Najveći pad u prvih deset YouTubera doživio je Logan Paul. Sa zaradom od 14,5 milijuna dolara nalazi se na desetom mjestu. Na njegov manjak prihoda zasigurno je utjecao incident u kojemu je Logan Paul u videu prikazao tijelo obješenog čovjeka koji je počinio samoubojstvo. Google je Logana uklonio iz programa Google Preferred, unutar kojeg se brendovi oglašavaju na kanalima 5% najpopularnijih YouTubera.